Cursa Cumpărăturilor Caritabile a adus zâmbete în familiile defavorizate

united way

14 familii defavorizate au zâmbit astăzi mai mult. 57 de voluntari – angajați din nouă companii, jurnaliști și bloggeri – s-au înscris într-o cursă contracronometru, Cursa Cumpărăturilor Caritabile, organizată de Fundația United Way România, cu sprijinul Carrefour.

Voluntarii au încercat ca în timp record să achiziționeze necesarul de alimente și produse de uz personal, necesare primelor familii înscrise în proiect. Timp de 2 ore, echipele au umplut coșul unei familii dezavantajate, pe baza unei liste de nevoi prestabilite și în limita unui buget donat de compania pe care a reprezentat-o. Pe lângă alimente, produse de igienă, cumpărăturile pentru cele 14 familii au inclus frigidere, mașini de spălat, biciclete și jucării pentru cei mici.

Valoarea totală a bunurilor donate în cele două ore de competiție a depășit 60.000 lei.

Prin Cursa Cumpărăturilor Caritabile, United Way România a ales să ajute familii din București și zonele limitrofe, cu venituri financiare reduse, ai căror membri se confruntă cu probleme de sănătate sau cu lipsuri acute de resurse, dar care doresc să le ofere copiilor lor un viitor mai bun.

„Cursa Cumpărăturilor Caritabile, o acțiune umanitară în care Carrefour a crezut de la bun început, este un ajutor binevenit pentru toate familiile care au venituri financiare precare. Suntem alături de orice gest caritabil care poate veni în sprijinul familiilor cu dificultăți financiare sau acțiuni prin care le putem asigura produse de maximă necesitate și le aduc bucurii și zile mai senine în case”, a declarat Andreea Mihai, Director de Marketing&Comunicare Carrefour România.

Membrii echipelor concurente sunt angajați ai companiilor Carrefour, Centrade-Cheil, Cetelem, DLA Piper, IBM, Raiffeisen Bank, Raiffeisen Leasing, Veranda (Central European Financial Services și Genpact Europe.

Echipa care a câștigat prima ediție este „Helpaholics”, formată din angajați ai companiei DLA Piper, care au reușit performanța de a face cumpărăturile din listă în 40 de minute. Pe poziția secundă s-a situat echipa „Speed for Need”, de la Raiffeisen în timp ce locul al treilea a fost ocupat de echipa „United for Good” formată din Alina Aliman (www.alistmagazine.ro) și bloggerii Oana Botezatu, Andrei Vulpescu și Bianca Moruș. Pe lângă efortul echipei DLA Piper care a făcut campanie de foundraising în cadrul echipei, trebuie menționat și efortul echipei IBM România care a suplimentat bugetul alocat de companie din resurse proprii cu aproape 500 de euro.

Echipe bloggeri

Prin programele sale, United Way România sprijină anual peste 500 de familii să iasă din dificultate și să spere la o viață mai bună. Prin ajutorul pe care United Way România îl acordă, părinții sunt susținuți profesional – pentru a își găsi un loc de muncă, financiar – pentru a își întreține familia cu puținele resurse pe care le au, parental – pentru a-și susține copiii să primească o educație de calitate, în timp ce copiii sunt integrați în centre de zi unde sunt ajutați să își continue școala indiferent de lipsurile de acasă. Astfel, întreaga familie este ajutată să rămână împreună și să depășească greutățile pe care le întâmpină.