Accesoriul IT al momentului e ceva ce ai deja în garderobă

Există un accesoriu pe care îl văd în ultima vreme peste tot. Şi pun pariu că şi tu o faci, chiar dacă nu îţi dai seama. Asta pentru că accesoriul în cauză este unul atât de comun încât nu are cum să arate vreodată forţat sau nelalocul lui, însă în acelaşi timp, faptul că îl porţi aduce acel ceva în plus ţinutei, astfel încât rezultatul este unul foarte cool.

Este vorba despre… curea. Da, accesoriul pe care cu siguranţă îl deţii deja, dar care e posibil să stea uitat prin spatele şifonierului – mai ales în cazul în care pantalonii îţi vin bine pe corp şi nu ai din punct de vedere strict practic nevoie să porţi curea.

Ei bine, de acum înainte ar trebui să priveşti cureaua drept mai mult decât un accesoiu pur funcţional, şi să începi să o tratezi precum un accesoriu statement. Deja curelele Gucci (cele cu cataramă cu două litere G suprapuse) se epuizează de pe site în câteva ore după ce e introdus câte un stoc suplimentar. Am încercat să ţin o evidenţă a curelelor Gucci observate la Milano şi Paris Fashion Week, dar deja din a 5-a zi erau prea multe pentru a le mai ţine minte numărul. Ca să nu mai zic că de vreo două luni încoace, aproape că nu am mai văzut poză cu Kendall Jenner în care să nu poarte ceea ce presupun că a devenit accesoriul ei favorit (da, e vorba tot despre o curea Gucci, şi Kendall nu e singurul star care o poartă mai tot timpul!).

Kendall Jenner, Dakota Johnson, Doutzen Kroes, toate purtând curele Gucci

Celebra curea Gucci o să creeze o „gaură” semnificativă în portofelul tău (preţurile încep de la 260 de euro pentru modelul slim, şi merg până la 980 de euro pentru modelul cu cataramă bătură cu perle), însă dacă îţi permiţi, este o investiţie care merită făcută!

Bineînţeles, orice altă curea e binevenită în jurul taliei tale. Nici măcar nu este nevoie să aibă o cataramă ieşită din comun, însă un aspect care din punctul meu de vedere este foarte important este să te asiguri că alegi o curea din piele. Motivul principal este că, deşi curelele din materiale sintetice, precum cele din poliuretan, pot arăta bine, după câteva purtări, în special dacă le strângi mai tare, vor începe să se crape sau să se desprindă pe margini, în timp ce pielea nu va suferi atât de tare, şi chiar dacă va da semne de uzură, acestea nu vor fi inestetice.

Dacă te întrebi cum să incluzi cureaua în ţinutele tale, răspunsul e simplu: oricum! Poţi puncta orice fel de ţinută cu o curea. Iată numai câteva exemple:

Cu jeanşi

E incredibil cât de mare diferenţă poate face un accesoriu de la care în mod normal nu te-ai aştepta să aibă un impact formidabil. Serios! Încearcă! Ia-ţi perechea favorită de jeanşi şi adaugă o curea şi… gata. Da, e atât de simplu!

Cu fuste

Da, poţi să porţi curele şi cu fuste (numai că trebuie să fie o fustă care are în talie acele spaţii speciale prin care să treci cureaua).

Peste topuri

Dacă e vorba despre un top mai lung (până nivelul şoldurilor, să zicem), prinde-l în talie cu o curea. Poate fi chiar şi un top mai sofisticat, dintr-un material preţios sau cu broderii/aplicaţii. Nu numai că arată cool, ci te va face şi să pari mai slabă, graţie curelei care scoate în evidenţă porţiunea cea mai îngustă a taliei.

Peste rochii

Vrei să îţi pui talia în evidenţă şi să pari mai subţirică? Poartă o rochie prinsă în talie cu o curea. Dacă te întrebi cu ce fel de rochii merge acest truc, răspunsul e… cu o mulţime! Cu rochii stil cămaşă, cu rochii shift (drepte), cu rochii furou, cu rochii A-line, cu rochii lungi (drepte sau vaporoase), şi chiar şi cu trei sferturi care au un volan în partea de jos, caz în care, dacă ai să prinzi în talie o curea, vei obţine un efect interesant, ridicând tivul şi creând o siluetă foarte feminină.

Peste piese de outerwear

Da, poţi să porţi o curea şi peste geci din fâş, peste haine din blană sau peste trench coat-uri. În special dacă nu îţi place look-ul acela bulky pe care îl dau mantourile din materiale groase, soluţia perfectă e să accentuezi talia.

Peste un pardesiu, pentru a-l transforma în rochie

Nici nu mai e nevoie să porţi ceva pe dedesubt! Prinde un duster coat sau un pardesiu dintr-un material nu foarte gros cu o curea şi eşti good to go.

Cu pantaloni largi

Echilibrează aspectul pantalonilor cu croială largă accentuând cea mai îngustă parte a taliei cu o curea (pantalonii trebuie să aibă talia înaltă în acest caz).

Sub formă de borsetă

Încă un trend care câştigă din ce în ce mai multă popularitate – borsetele. Dacă vrei să mergi un pas înainte faţă de trendul curelelor, poartă o curea cu borsetă ataşată.

SHOP THIS STORY:

Foto: Pinterest, hepta.ro