Cum va arăta concursul de creație muzicală Eurovision de anul acesta

roxen eurovision

Organizatorii ediției 2021 Eurovision spun că participanții din 41 de țări trebuie să se deplaseze în Olanda pentru a apărea live în cadrul concursului de creație muzicală.

Anul trecut, concursul Eurovision a fost anulat din cauza pandemiei, dar anul acesta organizatorii nu vor să mai rateze încă o ediție și solicită ca cele 41 de țări participante să-și trimită reprezentanții în Olanda, țara câștigătoare în 2019, pentru a apărea live pe scena competiției.

Este imperios necesar ca participanții să vină la Rotterdam”, spune Martin Osterdahl, directorul executiv Eurovision, pentru BBC. ”Aici nu e vorba de o vacanță, este un job care trebuie dus la bun sfârșit”, adaugă executivul. Competiția muzicală Eurovision ar trebui să aibă loc în luna mai, la Rotterdam, după ce Olanda a câștigat ediția din 2019 prin reprezentantul său, Duncan Laurence, cu piesa Arcade. Osterdahl spune că organizatorii încă mai cauta o soluție viabilă pentru a pune în scenă concursul, la care să poată lua parte și o audiență live, și adaugă că se inspira din planurile de organizare a Jocurilor Olimpice și a curselor de Formula 1.

roxen eurovision
Roxen

Sa sperăm că vom avea spectatori în sală, acest lucru face o diferență uriașă în crearea unei atmosfere”, mai spune Osterdahl, care specifică și faptul că delegațiile țărilor participante vor fi reduse la maximum 20 de persoane, față de 38, câte erau permise inițial. Artiștii care totuși nu vor putea fi prezenți în persoană pe scenă din cauza restricțiilor impuse de pandemie vor fi rugați să trimită câte o înregistrare cu care să intre în concurs.

duncan laurence
Duncan Laurence, câștigătorul Eurovision din 2019

România va fi reprezentată anul acesta la Eurovision de Roxen, artista care a fost desemnată și anul trecut. Acesteia i se va aloca o nouă melodie pentru ediția 2021, conform regulamentului internațional. Melodia cu care România va fi repzentatată la Eurovision anul acesta va fi aleasă de un juriu de specialitate.

Anul trecut, Roxen urma să reprezinte România la Eurovision cu piesa Alcohol You, dar competiția a fost anulată din cauza pandemiei.

Categorii Lifestyle