Cum te poți pierde în țara fermecată a prăjiturilor

Nu știu dacă există suflet pe lumea asta care să treacă pe lângă vitrinele Grace Couture Cakes și care să nu se oprească, indiferent cât de tare se grăbește sau dacă tocmai s-a ridicat de la masă. Și asta pentru că prăjiturile lucioase, eclerele cu glazură sticloasă și torturile care mai de care mai interesante îți captează instant privirea. „Mie îmi plac cel mai mult torturile Gianduja Noisette si Orchidea Nera, precum și eclerul Hazel Gianduja. Sunt îndrăgostită de ciocolata neagră”, îmi spune Alina Sudriu, fondatorul Grace Couture Cakes, în timp ce eu, împreună cu Șerban, fotograful nostru, încerc să îmi dau seama cam câte eclere cu fistic și cam câte felii din tortul cu fructe de pădure aș putea să mănânc… în loc de prânz.

De ce o afacere cu dulciuri?

„Pasiunea pentru cofetărie a venit din pasiunea pentru frumos, pentru artă, pentru gusturi rafinate, pentru lucrurile bine făcute și, nu în ultimul rând, pentru antreprenoriat. După câțiva ani în domeniul consultanței imobiliare, am simțit nevoia unei noi provocări. M-am gândit că este momentul să dau o șansă impulsului antreprenorial pe care îl aveam deja de ceva timp. Am ales o nișă unde am simțit că puteam inova și aduce valoare, oferind produse și servicii superioare celor care existau deja pe piață: dulciurile premium, realizate la comandă, personalizate pentru evenimente speciale. Am găsit nișa, așa cum se întâmplă de multe ori, în urma unei nevoi pe care am resimțit-o, din perspectiva de consumator, atunci când mi-am organizat nunta. Am lansat Grace Couture Cakes în noiembrie 2012 și a fost primul atelier couture de cofetărie din România”, explică Alina. „În anul 2016 am făcut primul pas în retail, prin deschiderea primului cakeshop Grace Couture Cakes la parterul centrului comercial Băneasa Shopping City. Odată cu acest moment am creat o nouă direcție a business-ului, am crescut capacitatea de producție și am mărit echipa, iar cei care iubesc prăjiturile și torturile Grace Couture Cakes se pot bucura de ele în fiecare zi, fără a aștepta un eveniment special. A urmat la scurt timp cel de-al doilea cakeshop, deschis în Piața Dorobanți.”

Care e desertul cel mai popular?

Torturile din gama Signature Collection sunt cele mai populare, iar compoziția din topul cerințelor este French Kiss (cu blat de cacao, mousse de ciocolată albă belgiană și mix de fructe de pădure, mousse de ciocolată neagră belgiană, decor cu ciocolată și fructe proaspete). De asemenea, prăjitura Gourmandise și eclerul de caramel sărat sunt bestsellers atunci când vorbim despre deserturile individuale.

Care a fost cea mai ciudată comandă?

Una dintre cele mai mari provocări de până acum a fost o nuntă de 800 de persoane pentru care am pregătit mini torturi individuale, un tort de prezentare, precum și un candybar cu peste 2.500 bucăți de deserturi.

A existat vreun desert care a avut un succes mult mai mare decât v-ați așteptat voi?

Atunci când am introdus în gama Signature tortul Mango Breeze, care are în compoziție mousse de mango și fructul pasiunii și mousse de ciocolată albă, nu am prevăzut că va ajunge pe locul doi în topul vânzărilor noastre. Ulterior, ca urmare a feedback -ului primit de la clienți, am decis să introducem și Eclerul Mango Wish, precum și desertul la pahar Mangoholic. Nu aș fi estimat cât de populare sunt deserturile cu mango printre clienții noștri.

Ce prăjitură / tort ai vrea să faceți, dar n-ați reușit încă?

Încercăm să introducem în cakeshop -urile Grace Couture Cakes și una sau două variante de cheesecake, pentru că am primit multe cereri din partea clienților.

Ce pregătiți special pentru sărbători (Valentine’s Day)?

Ca în fiecare an, vom lansa colecția specială de dulciuri pentru sărbătorile de iarnă, la fel și pentru celelalte sărbători importante din an.

FOTO: Șerban Vasilescu