Cum te îmbraci pe durata sarcinii – Lasă-te inspirată de starurile de la Hollywood

Să te îmbraci pe durata sarcinii poate deveni costisitor şi frustrant, însă aplicând mici trucuri stilistice, poţi purta pe durata unei mari părţi a perioadei cât eşti însărcinată, chiar hainele pe care le ai deja în garderobă. Iată cum o fac starurile cele mai chic de la Hollywood:

„Regulile” spun că ar trebui să eviţi rochiile înfoiate, cu volane sau orice astfel de elemente supradimensionate, atunci când eşti gravidă, însă Ciara demonstrează că există excepţii. Secretul constă în faptul că partea superioară a rochiei se mulează perfect pe abdomen, scoţând în evidenţă burtica şi conturând silueta, în timp ce fusta înfoiată porneşte abia de la nivelul şoldurilor.

Această este doar una dintre instanţele în care, pe durata sarcinii sale, Sophie Hunter a mers pe varianta unei rochii drepte şi lungi – o opţiune de la care te-ai aştepta să nu fie neapărat potrivită pentru silueta unei femei însărcinate. Cu toate acestea, Sophie arată senzaţional (ai putea să nici nu ghiceşti că este gravidă), datorită faptului că a ales o croială cu pliuri care cad în mod flatant pe siluetă, într-o nuanţă aprinsă care distrage atenţia. A se nota de asemenea că Sophie poartă pantofi fără toc pe covorul roşu şi arată excelent!

O opţiune clasică la care recurg multe femei însărcinate este rochia cu siluetă empire (cu o cusătură fix sub piept). Iată un model inedit – Natalie Portman poartă o rochie empire waist cu bretele care atrag atenţia asupra decolteului, şi un volan romantic în partea de jos.

Dacă alegi să porţi o rochie dreaptă şi simplă, cea mai bună metodă pentru a evita ca silueta să arate dreptunghiular şi banal este să asortezi o jachetă scurtă, care cade până în punctul cel mai subţire al taliei, fix deasupra abdomenului. Bonus dacă alegi o jachetă cu aer preţios, precum cea a lui Marion Cotillard, din brocart cu franjuri şi broderie de mărgele.

Rochiile cu siluetă în croială A-line flatează orice tip de siluetă – este un fapt bine ştiut. Această regulă include şi siluetele femeilor însărcinate, după cum demonstrează Emily Blunt în această piesă sweet şi romantică cu guler Peter Pan şi broderie din dantelă.

Chiar dacă nu accentuează silueta, şi o rochie shift poate fi o alegere inspirată dacă eşti însărcinată. Dovada o ai mai jos – Anne Hathaway arată foarte drăgălaş în rochia cu siluetă dreaptă. Eventual, dacă vrei şi poţi, optează pentru pantofi cu toc pentru a echilibra aspectul de ansamblu şi a alungi optic silueta.

Nu te sfii să porţi printuri dacă eşti însărcinată – chiar printuri multiple! În special dacă burtica nu este încă foarte vizibilă şi vrei ca acest lucru să rămână aşa, poţi camufla foarte simplu cu ajutorul imprimeurilor. Inspiră-te de la Nicky Hilton, care a mixat mai multe printuri foarte diferite cu un rezultat foarte chic.

O metodă simplă şi cu care nu ai cum să dai greş: mergi pe eleganţă clasică, precum Liv Taylor: rochia lungă şi neagră, cu mâneci stil kimono, este o piesă foarte interesantă – are croiala destul de largă încât să fie confortabilă şi să ascundă eventuale zone-problemă care de regulă se îngroaşă pe durata sarcinii (braţe, coapse), dar totodată se mulează pe burtică astfel încât să o scoată în evidenţă, şi, pe deasupra, pentru a compensa aerul sobru al croielii, are o despicătură generoasă de-a lungul piciorului.

Foto: hepta.ro