Cum te îmbraci dacă ești minionă: 5 trucuri de styling care îți alungesc silueta

cum te imbraci cand esti miniona

Ești minionă? Perfect! Iată câteva trucuri de styling pe care le poți folosi data viitoare când îți construiești un outfit. 

Secretul stă în proporții. Știm, nu e prima oară când auzi asta. Însă, deși este un statement simplu, vine de cele mai multe ori la pachet cu diferite dificultăți „tehnice“. Pentru început, hai să facem un mic exercițiu care-ți va dezvălui, practic, cel mai ușor și eficient truc. Marchează-ți talia cu o centură. Ai împărțit vizual corpul în două părți – partea superioară și partea inferioară. De aici pornește construcția viitoarelor tale outfituri. Centura (chiar și atunci când nu o porți) este punctul de întâlnire al cămășilor, tricourilor, jachetelor cu pantalonii ori fustele, care vor avea, în acest caz, talia înaltă. Un alt truc la fel de valoros sunt culorile. Atunci când segmentezi ținuta, alege piese în nuanțe contrastante, iar dacă vrei să obții ușor efectul acela de alungire a siluetei, alege piese monocrome și pentru partea superioară, și pentru cea inferioară. 

Dar hai să detaliem, iată câteva piese cărora le poți face loc în dressing ca să te ajute să-ți construiești outfiturile echilibrate despre care vorbeam mai sus. 

Pantaloni și fuste cu talie înaltă

Dacă porți pantaloni cu talie regular sau joasă, vei observa că trucul cu centura nu se mai aplică. Așa că varianta optimă e talia înaltă, fie că vorbim de pantaloni ori de fuste. Evită fustele lungi și pantalonii trei sferturi și împrietenește-te cu fustele mini, fustele creion ori cele trei sferturi vaporoase, plisate și cu pantalonii palazzo, cei drepți ori evazați.

Jachete cropped

Anii ’80 sunt o perioadă bună ca referință pentru jachetele cropped, sunt pe lista tendințelor și sunt de găsit prin mai toate magazinele acum. Și pot fi cele mai bune prietene ale ținutelor tale. Jachetele cropped marchează talia, țin cont de „centura invizibilă“ și te ajută să obții proporțiile perfecte. 

Salopete și costume

Salopetele sunt o altă opțiune care te vor ajuta în misiunea ta de-a obține un outfit echilibrat. Alege salopete cu croi clean, marcate în talie și evită-le pe cele utilitare, generoase cu buzunarele. Aceeași regulă se aplică și în cazul costumelor – poartă costume monocrome, made to measure, cu croi clean, impecabil, care urmăresc fidel silueta corpului. Costumele oversized ori loose fit sunt de evitat. 

Rochii marcate în talie

Cu rochiile e foarte greu să-ți ratezi obiectivul, singurele element de care trebuie să ții cont sunt talia, care trebuie să fie marcată, și lungimea – rochiile mini, midi și cu lungimi ușor mai sus de glezne sunt cele mai bune variante. 

Pantofi cu vârf ascuțit

Nu e o noutate că alungesc optic silueta și ar trebui să ții cont de asta. Un truc la îndemână e să porți pantofi cu vârf ascuțit în aceeași nuanță cu pantalonii ori să adaugi în ținută dresusi mate în aceeași nuanță cu pantofii. 

Bonus: Imprimeurile de dimensiuni mari ori foarte grafice trebuie scoase de pe listă în favoarea celor subtile, mărunte. Pălăriile cu boruri generoase sunt off the list în favoarea unui bucket hat ori a unei canotiere. 

Foto: hepta.ro