Cum se asigură Prințul William și Kate Middleton că cei trei copii ai lor au o viață normală

Zilele acestea, privirile tuturor sunt îndreptate asupra Familiei Regale Britanice și asta pentru că, pe de o parte, Prințul William și soția sa, Kate, au devenit părinți pentru a treia oară – Prințul George și Prințesa Charlotte au acum un frățior și un nou partener de joacă. Pe de altă parte, pentru că Prințul Harry și Meghan Markle sunt în toiul pregătirilor pentru nunta regală care va avea loc pe 19 mai și care va fi transmisă live în întreaga lume.

Dar cum până la nuntă mai avem de așteptat câteva săptămâni, astăzi ne vom concentra atenția celor trei micuți regali, cărora părinții lor încearcă să le asigure o viață cât se poate de normală, chiar dacă asta înseamnă, uneori, că trebuie să încalce protocolul.

Fără tiare de aur, fără ținute de designer, chiar și fără cine știe ce jucării sofisticate. Anul trecut, în timpul unei vizite în Finlanda, Prințul William i-a dus lui Moș Crăciun scrisoarea cu dorința scrisă de mâna a Prințului George. O mașină de poliție: atât și-a dorit de Crăciun cel care, la un moment dat, va moșteni tronul Marii Britanii, fiind al treilea în ordinea succesiunii, după Prințul Charles și Prințul William.

În plus, este binecunoscut faptul că Ducele și Ducesa de Cambridge urmează exemplul oricărei familii obișnuite în privința hainelor pentru copii, care trec de la frații mai mari la cei mai mici. Prințesa Charlotte, de exemplu, a fost surprinsă într-un pulover albastru pe care l-a purtat și George de câteva ori. Iar mezinul familiei e de departe cel mai norocos, pentru că va avea hăinuțe și jucării din două surse.

Mai mult decât atât, Will și Kate au fost foarte fermi în privința ajutoarelor pe care le primesc pentru creșterea copiilor. Dacă Regina Elisabeta a II-a a avut o armată de angajați pentru Prințul Charles, cei doi preferă doar câteva bone care să îi ajute atunci când responsabilitățile de stat devin copleșitoare. Și chiar dacă, în mod tradițional, moștenitorii regali nu au voie să călătorească împreună,  Ducele și Ducesa de Cambridge au hotărât să încalce această regulă şi să îşi ia copiii cu ei în aproape toate vizitele oficiale, pentru a petrece cât mai mult timp cu ei. „În ceea ce ne privește, suntem o familie normală”, a declarat Prințul William într-un interviu pentru BBC News în 2016.

Prințul William, Kate Middleton, Prințul George și Prințesa Charlotte într-o vizită oficială în Canada

Mulți sociologi și analiști au numit acest nou mindset Middletonization, Ducesa de Cambridge, care provine dintr-o familie obișnuită, având un cuvânt important de spus în ceea ce privește această normalitate. Alții, cum ar fi Catherine Mayer, autoarea volumului Charles: The Heart of a King, susțin că nici Prințul Charles și nici Prințul William nu par să fie cei mai mari fani ai regulilor stricte ale monarhiei. Mai ales în condițiile în care Prințului Charles i-a fost destul de dificil în copilărie, când singurul lucru pe care îl auzea era că trebuie să se pregătească pentru a deveni rege într-o bună zi.

Schimbări au apărut și în privința educației micuților regali. Dacă Prințul William și Prințul Harry au mers amândoi la o școală de băieți, Wetherby, înainte să ajungă la colegiul Eton Prințul George studiază acum la Thomas’s Battersea, o școală mixtă, pentru că, în felul acesta, Prințesa Charlotte va putea merge la școală cu fratele ei mai mare. Înainte de asta, George a mers la grădinița Westacre, care funcționează după metoda Montessori, însă părinții lui au hotărât să nu facă un eveniment din asta, așa că singurele imagini cu George în prima lui zi la grădiniță sunt cele făcute de mama sa, Kate Middleton.

Prințul George în prima zi la grădiniță. Fotografie surprinsă de Ducesa de Cambridge
Prințul George în prima zi de școală

În ceea ce-l privește pe cel mai nou membru al familiei, toată lumea așteaptă cu nerăbdare să afle ce nume va primi. Înainte de nașterea Prințesei Charlotte, Regina Elisabeta a dat un decret conform căruia absolut toți copiii Ducelui de Cambridge vor primi titlul de Prinț/Prințesă. În lipsa acestui decret, numai George ar fi deținut titlul de Prinț, în timp ce Charlotte și cel de-al treilea bebeluș ar fi primit titlul de Lady și Lord.

Acestea fiind lămurite, e timpul să trecem previziunile pentru viitorul nume al bebelușului regal. După Prince George Alexander Louis of Cambridge și Princess Charlotte Elizabeth Diana of Cambridge, ne gândim că Will și Kate vor alege tot un nume inspirat de un rege britanic. Edward ar fi una dintre cele mai vehiculate opțiuni, însă nici Charles nu ar fi o alegere surprinzătoare. Bunicul, Prințul Charles adică, ar fi în culmea fericirii!

Foto: hepta.ro