Cum să-ți păstrezi imunitatea la cote înalte în această iarnă cu ajutorul alimentației

alimente imunitate

Acum, mai mult ca niciodată, e important să acordăm o atenție sporită alimentației, mai alesdin punct de vedere al beneficiilor față de imunitate. Întărirea sistemului imunitar cu ajutorul alimentației și al somnului suficient sunt o armă puternică împotriva agenților care ne pot îmbolnăvi.

Iată care sunt regulile de aur pe care trebuie sa le respectăm din punct de vedere al aportului zilnic de alimente, pentru a ne bucura de o sănătate de fier, care să ne apere de boli, mai ales în timpul pandemiei.

Renunță la fast-food și la alimente ultraprocesate

Elimină de la mesele zilnice produsele cu grăsimi hidrogenate, fast-food, alimentele cu mulți aditivi, dulciurile și produsele de patiserie, mezelurile, alcoolul și țigările. Toate acestea slăbesc sistemul imunitar, și-așa greu încercat.

Concentrează-te pe alimentele simple, proaspete

Optează pentru multe fructe și legume proaspete, pe surse de proteine pure, cum ar fi carnea organică, ouăle de țară, uleiul de măsline extravirgin, semințe și nuci, carbohidrați complecși. Acestea aduc în dietă nutrienți, vitamine și minerale, care au abilitatea de a întări sistemul imunitar.

Alege cu atenție suplimentele

Pe lângă vitamina C, care ajută sistemul imunitar să lupte împotriva infecțiilor, se mai recomandă suplimntele de zinc, de vitamina D și probioticele.

Somn și hidratare

Pe lângă alimentația echilibrată și aportul de probiotice, este, de asemenea, important, să avem între 7 și 9 ore de somn pe noapte, să facem exerciții fizice în mod regulat și să evităm stresul și consumul mare de alcool. În plus, ajută și hidratarea corespunzătoare – pe lângă apă, se pot bea ceaiuri și supe de legume.

Foto: Unsplash

Categorii Lifestyle