Cum să te tunzi singură acasă

Încă nu știm când se vor deschide saloanele de înfrumusețare, nici când ne vom putea programa la prima tunsoare a vârfurilor sau a bretonului, nici cum vom menține distanța socială după izolare, fără să sacrificăm total coafura. Dar avem o mulțime de sfaturi despre cum să te tunzi singură acasă, astfel încât, când vei ieși, să nu trebuiască să pui și alt accesoriu în zona capului în afară de masca de protecție.

1. Pentru părul lung, ale cărui vârfuri trec prin mii de spălări, uscări și coafări, o dată la șase săptămâni este necesar un microtriming. Concret, trebuie tăiat 1 centimetru din lungime (maxim 2 centimetri). Asta pentru că vârfurile se despică și, dacă nu le tunzi, despicarea va urca și vei pierde mai mulți centimetri din lungime, firele se vor rupe foarte ușor și nici părul nu va sta coafat așa cum vrei.

2. Cea mai importantă parte când tunzi părul este să îl împarți corect, astfel încât să stea tensionat și părțile pe care nu vrei să le tunzi să nu te încurce. Pentru asta ai nevoie de un pieptene și cel puțin două agrafe.

3. Alege o foarfecă de mici dimensiuni. Cu cât este mai mică, cu atât controlezi mai bine mişcările.

4. Nu tăia șuvițe groase. Nici cei mai experimentați stiliști nu fac acest lucru pentru că nu este eficient.

5. Nu tunde părul ud (mai ales dacă vrei să îți faci breton sau să îl scurtezi) pentru că, după uscare, va fi mult mai scurt decât ai anticipat.

6. Una dintre metodele testate acasă este tunderea vârfurilor prin prinderea părului în coadă de cal. Cum se face? Piaptănă bine părul și prinde-l strâns, în coadă de cal, exact în creștetul capului. Mută ușor elasticul spre vârfuri și oprește-te cu 6 centimetri înainte de capătul firelor. Tunde vârfurile cele mai lungi, nu dintr-o mișcare, ci pe secțiuni mici, nu mai mult de un centrimetru în lungime.

7. Dacă vrei să scurtezi bretonul, lasă-l să se usuce în forma naturală. Dacă nu ești sigură, începe dintre mijloc spre margini.

cum să te tunzi acasă singură

8. Asigură-te că ai suficientă lumină. Cea mai potrivită este lumina naturală.

9. Dacă tunzi bretonul ținând foarfeca vertical, vei avea un control mai bun al liniei și vei da mai multă textură. Dacă o ții diagonal (ca și cum ai indica ora 7, spun stiliștii), vei scurta mai mult din lungime.

10 .Propune-ți de fiecare dată să tunzi mai puțin. Și măsoară de două ori înainte să tai o singură dată.

11. Dacă vrei să tunzi un breton drept, începe din dreapta și ține linia cu ajutorul unui pieptene. Dacă îți este mai ușor, poți să desenezi cu creta înainte să scurtezi bretonul.

12. Dacă ai părul des, împarte bretonul pe două niveluri. Tunde mai întâi nivelul de dedesupt, astfel încât să fie mai scurt decât cel de deasupra.

13. Taie din aproape în aproape și ține vârfurile tensionate între degetul mare și arătător pentru un control mai bun. Piaptănă după fiecare forfecare. Mergi mai departe păstrând puțin din partea deja tunsă pentru a nu greși lungimea următoarei secțiuni.

14. Mai multe idei de tunsori realizate acasă găsești pe Instagram. Trebuie doar să cauți: #pandemicbangs, #quarantinebangs, #twistcut.

15. Nu uita că fiecare tunsoare și fiecare rezultat depinde foarte mult de cât de des este părul, de cât de drept sau creț este, de cât de sănătos este și de cât de curat este.

16. Încă ești nesigură sau vrei să te perfecționezi? Pe Youtube, vei găsi tutoriale pentru fiecare tip de tunsoare și tip de păr.

17. Dacă poți, mai așteaptă puțin.

18. Ai reușit să faci un breton imposibil de privit în oglindă? Nu ești nici prima, nici ultima. Poți oricând să îl prinzi cu o agrafă, în lateral.

Foto: Hepta.