Cum să obții un look de balerină

13169837_10154125803173119_1928450099_o

Cu toate că nu am urmat vreodată cursuri de balet, m-a fascinat mereu graţia balerinelor şi modul în care costumaţiile le pun în valoarea feminitatea, iar colecţia Valentino toamnă/iarnă 2016, inspirată de Ballets Russes, m-a convins să încerc un astfel de look.

La fel cum Maria Grazia Chiuri şi Pierpaolo Piccioli au reinventat costumaţiile dansatorilor de balet în versiuni prêt-à-porter, poţi omagia imaginea balerinelor împrumutând elemente din costumaţia lor, pe care să le asortezi cu anumite alte piese pentru a crea look-uri pe care le poţi purta zi de zi. Iată câteva sugestii:

Screen Shot 2016-05-09 at 09.10.53

Bodysuit + fustă A-line

Bodysuit-ul a devenit o piesă atât de populară în ultimele sezoane, încât probabil l-ai văzut purtat (şi l-ai purtat la rândul tău deja) cu aproape orice – cu jeanşi de orice fel (evazaţi, boyfriend, mom), cu fuste creion şi un blazer pentru a forma o ţinută business-like, dar şi feminină în acelaşi timp, cu fuste lungi şi despicate, pentru un aer senzual, alături de culottes pentru a echilibra silueta, şi în probabil câte şi mai câte variante. De ce să nu încerci o abordare nouă? – Împrumută graţia dansatoarelor de balet alăturând un bodysuit unei fuste cu siluetă A-line şi detalii din tulle.

Bodysuit Wolford, Fustă DKNY

Screen Shot 2016-05-09 at 10.29.03

Jambiere + tunică

Jambierele au fost gândite pentru a pune presiune pe muşchii gambelor dansatoarelor, spre a evita crampele cauzate de întinderi, însă în prezent, imaginea lor este asociată cel mai adesea cu un trend al anilor ’80 de mult apus. Poţi purta jambiere fără a induce un puternic aer Eighties, ci doar un uşor suflu retro, asortându-le unei tunici din denim cu siluetă largă. Adaugă şi o pereche de espadrile, şi pentru a potenţa efectul „ballerina look”, mergi pe o varianta cu panglică ce se prinde pe gleznă.

Jambiere Ballet Beautiful, Tunică Tibi, Espadrile Oscar de la Renta

Screen Shot 2016-05-09 at 09.10.35

Pantofi cu panglică + rochie cu aer ultra-feminin

Graţia poantelor de balet poate fi reprodusă şi prin intermediul unei perechi de pantofi cu toc şi panglică înfăşurată de jur împrejurul gleznei. Poartă-i alături de o rochie cu detalii girly, pentru a scoate la maximum în evidenţă feminitatea – eu am găsit una care îmbină o multitudine de astfel de elemente, precum pliseurile, volanele, sau accentele din dantelă.

Pantofi Kurt Geiger, Rochie Karen Millen

Screen Shot 2016-05-09 at 09.11.37

Fustă din tulle + crop top

Fusta din tulle este probabil cel mai mai la îndemână mod de a construi un look care trimite cu gândul la imaginea suavă a dansatoarelor de balet. Pentru a evita să pară că nu ai apucat să te schimbi după antrenamentul de dans, ocoleşte fusta clasică a balerinelor, şi caută în schimb să porţi o variantă inspirată de aceasta, pe care o poţi asorta unui top scurt dintr-un material puternic contrastant, precum pielea sau lâna groasă.

Fustă Dries Van Noten, Top Michael Kors

Screen Shot 2016-05-09 at 09.10.10

Bluză petrecută + Mom jeans

Echilibrează aspectul suav şi delicat al unei bluze petrecute din mătase, cu o pereche de mom jeans – talia înaltă, croiala clasică şi materialul rigid, creează un contrast de efect cu materialul fin al topului. Pe dedesubtul bluzei, lasă să se întrevadă o bustieră din dantelă sau voal, în aceeaşi nuanţă.

Top Ballet Beautiful, Jeans MM6 Maison Margiela, Bustieră Love Stories

Foto: hepta.ro