Cum să îți reîmprospătezi machiajul

Se întâmplă des să avem zile foarte aglomerate, în care parcă nu apucăm să ne acordăm foarte mult timp/ Fie că avem o zi mai plină la serviciu sau la facultate, fie că am avut multe drumuri de făcut, machiajul nostru are nevoie de un refresh spre finalul zilei.

Deoarece produsele pe care este recomandat să le utilizăm zi de zi diferă de cele dedicate makeup-ului de seară, trebuie să aplicăm câteva trucuri prin care, spre finalul zilei, înainte să ieșim în oraș, ne putem reîmprospăta machiajul pentru a arăta la fel de fresh precum dimineața.

Nu este bine să folosim produse dedicate unui machiaj extrem de rezistent precum: primerul pe bază de silicon, fondul de ten cu acoperire mare și finish mat sau prea multă pudră în rutina noastră zilnică de machiaj deoarece vom sufoca porii, iar tenul se va simți agresat. Pentru zi, este recomandat să folosim produse mai ușoare, cu texturi mai cremoase, mai lejere. Modul în care le aplicăm pe piele poate determina durata lor de viață, însă este important de notat că și modul în care facem un  touch up ne poate oferi un plus de prospețime.

Primul pas important pentru ca machiajul să reziste pe parcursul zilei este ca, înainte de aplicarea acestuia, să ne asigurăm că tenul este curat și bine hidratat. Apoi, când începem să aplicăm produsele, trebuie să ținem minte două lucruri importante:

1. Aplică mereu produsele prin mișcări de tapotare pentru ca acestea să se prindă bine de suprafața pielii.

2.Folosește întotdeauna cantități mici, aplică produsele în straturi subțiri, astfel vei mări rezistența lor.

După ce am realizat machiajul de zi ținând cont de acești pași, va fi mult mai ușor să îl reîmprospătăm rapid seara, dacă ne dorim un refresh înainte de a ieși la un suc în oraș.

În funcție de tenul tău, machiajul va arăta diferit la finalul zilei. Majoritatea persoanelor au tendință de exces de sebum pe zona T – pe nas, pe bărbie, pe frunte.  De aceea, este bine să ai întotdeauna la tine niște șervețele absorbante precum cele de la ELF, disponibile aici.

Atenție! Niciodată nu aplicăm produse precum pudră sau fond de ten peste sebumul deja existent deoarece este neigienic și creează pielii un aspect încărcat și neîngrijit!

După ce am absorbit excesul de sebum cu ajutorul servețelelor, vom observa unde și dacă mai este nevoie de un strop de concealer – eu mai adaug puțin produs, în general, în jurul nasului, deoarece în această zonă are tendința să dispară pe parcursul zilei. Folosesc beauty blenderul umezit pentru a tapota ușor, fără a strica baza. După ce m-am asigurat că totul este uniform, revin cu un strat foarte subțire de pudră Ador FENTY BEAUTY InvisiMatte Blotting Powder și este ideală de purtat în geantă, disponibilă aici.

După acest pas, nu rămâne decât să revin cu pensula de blush (fără a adăuga în plus) cu produsul rămas de dimineață pe ea și tapotez pe obraji. Procedez la fel cu pensula de bronzer și mai adaug un strop de iluminator pe pomeți.

Asigură-te că nu este nimic întins sub ochi, revino cu pensula de pudră prin mișcări fine și suflă eventualele rămășițe de mascara căzute pe obraji. Aplică rujul dorit și ești gata să ieși în oraș, la fel de fresh ca dimineața!

Foto & make-up: Claudia Neacșu