(P) Cum să îţi menţii chipul tânăr fără intervenţii estetice

Cu mulţi ani în urmă, operaţiile estetice erau privilegiul de care se bucurau exclusiv cei înstăriţi. La acea vreme, nimeni nu se gândea că va veni o zi în care ştiinţa medicală va avansa într-atât încât să permită înlocuirea intervenţiilor chirurgicale menite să redea chipului aspectul tânăr cu soluţii non-invazive. În 2017, odată cu lansarea Fillerina, primul dermocosmetic de umplere, ce poate fi utilizat acasă, fără ajutorul unui specialist, vorbim însă despre un progres uimitor. Fillerina, unul dintre cele mai performante tratamente de reîntinerire a pielii,  promite rezultate similare intervențiilor chirurgicale, obţinute însă în confortul casei tale.

Ce este Fillerina?

După 10 ani de cercetări, experții Labo Cosprophar ne oferă acest nou produs menit să ajute la umplerea liniilor de expresie, a ridurilor de îmbătrânire și să redea fermitatea zonelor feței predispuse la a se lăsa (precum pomeți, conturul feței, suprafața buzelor sau a decolteului). Practic, Fillerina își propune să egaleze rezultatele preparatelor injectabile ce au în compoziția lor o cantitate de acid hialuronic, folosite pentru umplerea ridurilor.

Cum funcționează?

Odată cu trecerea timpului, cantitatea de acid hialuronic produsă în mod natural de organism începe să scadă, iar pielea se lasă. De aceea, multe dintre produsele și tratamentele cosmetice de pe piaţă au la bază acest ingredient, însă diferența o face concentrația și forma în care este utilizat. Fillerina conține – pentru prima oară – un amestec de șase molecule diferite de acid hialuronic cu mase moleculare diferite și dimensiuni diferite, care penetrează imediat straturile profunde ale pielii, reduce ridurile prin nivelarea microreliefului cutanat și stimulează creșterea în volum a țesuturilor.  În plus, efectul acidului hialuronic este completat de alte ingredinete active, precum peptide și hexapeptide, ce facilitează mișcarea apei prin piele, ajută la hidratarea pielii și la creșterea continuă a densității țesuturilor.

Cum se utilizează?

Produsul este disponibil în trei concentrații diferite, pentru a se potrivi diverselor tipuri de afecțiuni ale pielii și ale țesuturilor cutanate de la nivelul feței și al gâtului. Astfel, gradul 1 este recomandat pentru riduri de îmbătrânire și linii  de expresie moderate, microrelief evident și trăsături faciale cu tendință de lăsare, mai ales pomeții și buzele. Gradul 2 răspunde nevoilor persoanelor care suferă deja de linii de expresie vizibile, microrelief neuniform și prezintă zone cu piele lăsată în mod vizibil. Gradul 3 conține cea mai mare concentrație de ingrediente active, pentru a trata ridurile de îmbătrânire și liniile de expresie adânci, foarte pronunțate, microrelieful neuniform și zonele cu piele foarte lăsată, în special pomeții și buzele.

Fillerina se bazează pe un set specific de tratamente, constând dintr-un gel cu efect de umplere (Fillerina® 1), cu un conținut ridicat de acid hialuronic care se absoarbe imediat, și Crema nutritivă (Fillerina® 2), care se utilizează după Gel.  Fillerina, tratament cu efect de umplere trebuie utilizat o dată pe zi timp de 14 zile, dimineața sau seara, în funcție de nevoile și obiceiurile personale, aplicând 2 ml de gel cu efect de umplere (Fillerina® 1) pe riduri, cel mai vizibil microrelief și pe zonele care necesită volum (pomeți, buze). Gelul trebuie lăsat să acționeze timp de 10 minute, interval în care este recomandat să reduceți la minimum mișcările faciale, eventual chiar să vă întindeți, pentru a permite gelului să rămână în zonele vizate. Nu trebuie să realizați mișcări sau masaje circulare pentru a ajuta restul produsului să pătrundă în piele, ci este de preferat să tapotați ușor zona folosind palma sau degetele.Pentru a facilita acțiunea produsului, este indicat să beți două pahare cu apă înainte de aplicarea Gelului Fillerina.

Al doilea pas constă în aplicarea Cremei nutritive (Fillerina® 2), ce asigură o hidratare suficientă pielii, cât și o infuzie de substanțe nutritive ce favorizează încheierea procesului de umplere cu un confort maxim pentru piele. Scoateți cu ajutorul aplicatorului 1-2 ml de cremă și aplicați-o nu doar în zona tratată, ci pe toată pielea feței și a gâtului. Având în vedere puterea de hidratare a cremei nutritive, există posibilitatea ca aceasta să nu fie adecvată persoanelor cu piele grasă, așadar folosiți crema numai dacă pielea necesită hrănire suplimentară și întrerupeți utilizarea dacă vă apar coșuri.

Gama Fillerina include și o serie de tratamente zilnice, cu o concentrație mai mică de acid hialuronic, disponibile de asemenea în trei variante de dozare diferite. Tratamentul zilnic complet cuprinde crema de zi și crema de noapte (disponibile în format de 50 ml) și crema pentru ochi și buze.

Semnele îmbătrânirii pot fi aşadar șterse datorită noilor produse Fillerina.Prezentul sună bine, nu-i aşa?

Mai multe detalii puteţi găsi şi aici.