Cum să îți construiești garderoba de tranziție perfectă: vară vs toamnă

Ziua e deja mai scurtă, temperaturile sunt ceva mai tolerabile, iar vântul a început și el să-și facă de cap destul de mult. E clar, toamna se instaurează încet și sigur. Asta înseamnă că ușor, ușor vine momentul în care spui „Adio!” pentru moment bretelelor subțiri și faci loc mânecilor lungi și pufoase. Sau nu. Pentru că dacă nu ești încă dispusă să renunți la garderoba de vară, ne-am gândit să îți dăm câteva idei prin care să o faci să mai rămână puțin alături de tine. Iată cum să construiești ținute potrivite atât pentru vară, cât și pentru toamnă: 

Un prim pas ar fi să alegi din garderoba ta acele piese pe care le poți purta, în funcție de temperaturile din ziua respectivă, atât cu o pereche de sandale, cât și cu una de ghete. Ce-ai spune despre o rochie din bumbac cu guler de cămașă și cu talia marcată, pe care o poți purta atât cu un coș, cu o pălărie și cu o pereche de sandale cu multiple barete, cât și cu un rucsac și cu o pereche de ghete rodeo? 

Pălărie Fandacsia, coș Uterque, papuci Uterque, rochie Georgette, bentiță Zara, rucsac Laura Olaru, ciocate The 5th Element

Compune ținute peste care poți adăuga diverse piese care îți asigură confortul de moment. De exemplu, poartă o pereche de jeanși cu un tricou alb clasic, cu o pereche de teniși pentru un prânz prin oraș. Poți adăuga oricând un sacou și o eșarfă lungă din mătase, dacă rămâi și pe seară la un pahar de vin cu prietenii. 

Eșarfă Meli Melo, sacou Strauss, remixshop.com, jeanși Levi’s, tricou Aer Wear, teniși Converse all star

Mai rămân acele piese de vară pe care le poți purta chiar și la temperaturi scăzute, într-un ansamblu specific anotimpului rece. Iar unul dintre cele mai generoase stiluri în această direcție, ar fi stilul boho, cunoscut pentru combinațiile de rece-cald, dulce-sărat, adică de lână cu voal, dantelă și bocanci. Astfel, nu îți rămâne decât să îți pui imaginația la bătaie și să creezi acele outfituri care te vor duce în momentele de neuitat ale acestui sezon. 

Căciulă H&M, curea H&M, ghete Scotch&Soda, fashiondays.ro, rochie BSB Collection, maletă COS

Foto: PR