Cum să-i supraviețuiești lui Mercur retrograd

mercur retrograd

De trei până la patru ori pe an se întâmplă ca Mercur să fie retrograd, ceea ce se traduce prin erori de comunicare, întârzieri în ceea ce privește călătoriile și o tendință de a apărea încurcături și neînțelegeri exact când te aștepți mai puțin.

Partea bună a acestui aspect e că putem, de asemenea, să corectăm greșelile și să ne readucem viața pe un făgaș normal, într-un final. Acest lucru va fi favorizat și de cele douî eclipse – de soare și de lună și de spectrul zodiei Rac, în casa căruia are loc Mercur retrograd. Astfel că luna iulie, între 7 și 31, când are loc mișcarea retorgradă, va putea fi privită într-o lumină nouă și se vor putea lua de la capăt multe inițiative eșuate inițial.

Pe 16 iulie e lunp plină și eclipsă parțială de lună în Capricorn, un semn de pământ recunoscut pentru puterea de muncă și pentru inițiativă. În timpul acestei eclipse, multe secrete vor ieși la suprafață. Evitați bârfa în această perioadă și nu vă bazați pe zvonurile pe care le auziți de la unii și de la alții. Începeți să munciți pentru îndeplinirea visurilor și învățați să selectați informațiile. Adunați datele necesare și păstrați-le pentru mai târziu, când vă puteți pune planurile în aplicare în deplină siguranță. Mercur retrograd întră în Rac pe 19 iulie. Racul poate scoate la suprafață latura pasivă a lui Mercur, așa că, în ciuda haosului creat, mișcarea retorgradă va fi mai ușor de suportat. S-au văzut și perioade mai dificile decât aceasta.

Vor apărea oarece erori de comunicare, atât în domeniul profesional cât și în cel personal. Rezervați-vă timp pentru meditație și pentru punerea în ordine a gândurilor, pentru claritate mentală. Dacă apar crize și drame, păstrați-vă calmul, încrederea și priviți tot înainte. Pe 22 iulie se intră în zodia Leu, ceea ce înseamnă că răbdarea va pusă la încercare în ceea ce privește tot zodiacul. Pe 31 iulie se oprește mișcarea retrogradă a lui Mercur, dar efectele se vor mai resimți timp de încă două săptămâni.

Va fi o provocarea pentru toată lumea să-și păstreze calmul și răbdarea pentru atâta timp, mai ales în zodia Leului, care numai prin aceste lucruri nu se afirmă. Nu ezitați să vă cereți scuze pentru eventualele ieșiri și nu vă temeți să cereți ceea ce vreți, mai ales în domeniul profesional. Nu faceți acest lucru în grabă, verificați de trei ori, dacă e nevoie, orice mesaj. E posibil ca august să nu înceapă tocmai sub cele mai bune auspicii, dar se poate netezi drumul prin lecțiile învățate în timpul lui Mercur retrograd.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle