Cum să fim frumoase de sărbători. Tratamente faciale pe care le putem încerca în această perioadă

Temperaturile scăzute, ninsoarea, viscolul sunt inamicii tenului, căruia îi reduc elasticitatea, favorizând uscarea și apariția ridurilor. Cremele de față, măștile sunt recomandate în orice anotimp, însă pielea are nevoie și de tratamente în profunzime și de durată, care să o mențină sănătoasă. O serie de proceduri pentru producerea de colagen, rejuvenare, estomparea ridurilor pot fi urmate în clinicile de chirurgie estetică, în special în anotimpul rece. Ca un cadou pe care să ni-l facem de Crăciun pentru o stare de bine. Medicul Marian Simion, chirurg estetician, dă detalii despre câteva tratamente:

De primă intenție este un tratament non-invaziv, un peeling chimic care se numește biorevitalizare fără ace cu produsul PRX T33. Este o colecție de acizi specială pentru peeling chimic, un produs bine echilibrat, care se poate utiliza fie ca tratament de întreținere, fie ca tratament de rejuvenare, în funcție de numărul de ședințe efectuate. Printr-o procedură care presupune aplicarea soluției de peeling chimic pe aria tratată, care se neutralizează în numai câteva minute, se obține un efect de piele strălucitoare și bine hidratată la puțin timp după realizarea acesteia.

Mezoterapia constă în introducerea cu un ac foarte fin imediat sub piele a unui cocktail de vitamine, aminoacizi, acid hialuronic, oligoelemente, care revitalizează pielea. În mezoterapie se mai folosește Cytocare, un alt cocktail din aceleași vitamine, amioacizi și olioelemente și o concentrație mare de acid hyaluronic. Sunt recomandate trei ședinte timp de trei luni. Efectul de îmbunătățire a aspectului pielii, de estompare a ridurilor este imediat și de durată.

Terapia “Vampir” – PRP este acceptată și utilizată tot mai mult în medicina estetică. Constă în recoltarea unei cantități de circa 10 ml de sânge într-o fiolă care conține un gel special ce ajuta la activarea puternică a factorilor de refacere a țesuturilor. Sângele recoltat este pus câteva minute la o centrifugă, pentru obținerea plasmei, un lichid bogat în plachete sangvine. Plasma este introdusă cu un ac fin la nivelul zonei tratate, fie că e fața, gâtul, decolteul, ori mâinile și chiar la nivelul scalpului, pentru tratamentul de stopare a căderii părului sau de stimulare a creșterii parului. După trei ședințe timp de trei luni se obține o piele mai strălucitoare, mai densă și mai bine hidratată.

Dermapen sau inducția de colagen este un tratament care presupune penetrarea pielii cu un sistem de ace, care îi produc acesteia o serie de micro-traumatisme. Pentru vindecare, organismul este practic forțat să producă mai mult colagen de care pielea are nevoie pentru a se menține elastică. În cadrul procedurii, în stratul profund al pielii pot fi introduse și vitamine. Efectul final este o piele cu o textură mai bună, mai hidratată și un aspect strălucitor al chipului.