Cum să călătorești singură – Tips&Tricks

calatoreste singura

De cele mai multe pri, oamenii pleacă în vacanțe alături de prieteni sau de familie. În ultimul timp, însă, crește numărul persoanelor care călătoresc singure. Inspirate de cărți sau de filme de succes cu personaje care descoperă destinații și trăiesc experiențe noi pe cont propriu, din dorința de a-și depăși anumite angoase, de a se regăsi pe sine, din ce în ce mai multe persoane, în special femei, pleacă singure prin lume.

Sună aventuros și incitant și, dacă te gândești să experimentezi și tu acest tip de vacanță solo, iată câteva lucruri de care trebuie să ții cont, împărtășite de persoane care au întreprins mai multe călătorii fără compania cuiva cunoscut.

1. Trebuie să ai mereu la tine copii ale documentelor de identificare (buletin, pașaport), ale rezervărilor făcute la hotel, vize, bilete etc. Nu știi niciodată când cade internetul sau când ți se descarcă telefonul.

2. Înainte să pleci, lasă itinerariul celor de acasă, să știe pe unde ești și ține-i la curent cu eventualele schimbări. E important să știe cel putin o altă persoană în afară de tine în ce țară și în ce oraș ești.

3. Nu te jena să stai singură la o o cafenea sau la un restaurant, nu te gândi că cineva te judecă pentru asta. În plus, așa poți intra în vorbă cu vecinii de masă și îți poți face prieteni noi.

4. Împrietenește-te prin intremediul social-media cu localnici din zona în care mergi și astfel vă puteți întâlni, iar aceștia îți pot arăta locuri mai puțin cunoscute de turiștii obișnuiți.

5. Nu pleca niciodată de acasă fără asigurare de sănătate pentru călătorie.

6. Încearcă să mergi la spectacole de muzică, de dans. E mai ușor să găsești cele mai bune locuri dacă îți cumperi un singur bilet.

7. Caută tururile gratuite din fiecare oraș mare. Astfel, ai companie temporară și cunoști oameni noi.

Cele mai sigure destinații din Europa, conform europeanbestdestinations.com, sunt: Basel, Geneva, Zürich, Berna,Viena, Porto, Zagreb, Rejkjavik, Split, Lisabona, Rijeka, Varșovia, Tallinn, Malaga, Edinburgh, Coimbra, Corfu.

Categorii Lifestyle