Cum să ai grijă de pielea ta înainte să pleci în vacanţă. Recomandarea experţilor

Gabriela Iliescu

De cele mai multe ori, înainte să plec în vacanţă, mă simt atât de epuizată încât abia îmi găsesc puterile să îmi fac bagajul. Vă sună cunoscut? Dacă da, mai mult ca sigur o să înţelegeţi şi lupta pe care o dau cu mine însămi pentru a nu chiuli de la progrămările pentru tratamentul de curăţare al tenului sau peste o sesiune de exfoliere full body – obiceiuri care ar trebui să fie obligatoriu incluse în ritualul de beauty al tuturor celor care pleacă în vacanţă. Cu atât mai mult dacă au în program şi multă vreme petrecută la plajă.

Aşa cum vi se pare inadmisibil să nu treceţi pe la nail artist pentru manichiură şi pedichiură înainte să călătoriţi, ar trebui să adoptaţi aceeaşi atitudine şi atunci când vine vorba de îngrijirea pielii. Pentru a preveni apariţia ridurilor sau bronzul neuniform, nu ar strica să bifaţi terapiile de mai jos.

Scut de protecţie

Chiar şi în cele mai fericite cazuri, atunci când folosim cu conştiinciozitate produse cu SPF şi stăm la plajă în intervalele orare recomandate, pielea tot are de suferit. Deşi obţinem un bronz de culoarea caramelului şi ne mândrim cu asta, după câteva băi de soare, tenul devine uscat şi poate părea aspru. În plus, la un nivel mai profund, structurile de elastină şi de colagen se distrug, ceea ce duce inevitabil la scăderea fermităţii pielii, la accentuarea ridurilor şi la apariţia unora noi.

Pentru a evita astfel de neplăceri, Elena Vărzaru, specialist în terapii de remodelare corporală şi anti-aging la Noblezza Beauty Clinique recomandă programul S.O.S Save my face! Acesta include două terapii inovatoare, diferite faţă de tot ceea este disponibil în 2016 pe piaţa din România: Hydrafacial (tratamentul de curăţare al pielii, cu ajutorul apei, care nu lezează pielea întrucât scoaterea punctelor negre nu se face manual ca în cazul metodelor clasice) şi Viva Lifting (terapie bazată pe radiofrecvenţă multipolară, care conferă fermitate şi elasticitate pielii flasce şi reconturează linia bărbiei).

„Curăţarea tenului înainte de vacanţă este esenţială. Vestea bună este că Hydrafacial, un echipament avansat de hidrodermabraziune, pe bază de apă, nu doar curăţă, exfoliază şi extrage punctele negre. În cadrul aceleiaşi şedinţe, sunt incluse şi hidratarea, dar şi protecţia oferită de anti-oxidanţi introduşi în piele la finalul terapiei”, explică experta. În plus, o şedinţă de Hydrafacial, urmată de una de Viva Lifting reprezintă combinaţia perfectă pentru a-ţi ajuta pielea să se apere din interior şi să reziste agresiunilor din mediul extern, precum razele UV, apa sărată a mării, clorul din piscină, praf sau vânt.

Şi asta pentru că Viva Lifting accelerează procesului natural de regenerare a celulelor din derm. Iar celule care apar în urma acestui tip de terapie electromagnetică vor sintetiza colagen şi elastină, esenţiale în menţinerea fermităţii şi elasticităţii pielii. Pe înţelesul tuturor, terapia reduce vizibil semnele îmbătrânirii, inclusiv ridurile profunde şi redă aspectul tânăr pielii de pe faţă, gât sau decolteu-principalele zone afectate de fotoîmbătrânire, dar şi cele mai expuse la soare pe timpul verii.

Viva Lifting

 Bronz uniform

Nu mai e niciun secret că exfolierea şi hidratarea pielii înainte de a te expune la soare îţi asigură un bronz uniform. Eu, una mărturisesc însă că sunt un fan al variantelor profesionale. Iar dacă vă spun că ştiu un loc unde astfel de metode capată valenţele unui ritual, îmi veţi da dreptate.

Terapeutele de la Belle Maison Spa au pregătit un pachet cu nume sugestiv, Pregătește-te de plajă, menit să îndepărteze celulele moarte, să hidrateze în profunzime atât pielea feţei, cât şi a corpului, dar să te şi destindă.

Mai întâi, vei avea parte de o exfoliere corporală cu piatră de alaun şi trandafir. Cu o formulă care reuneşte uleiul de migdale dulci, mierea, lăptişorul de matcă şi sarea de alaun, gomajul exfoliază delicat pielea, revitalizând-o, catifelând-o şi hrănind-o intens.

Urmează apoi împachetarea cu unt de shea cu arome florale. Cu un puternic rol hidratant şi cicatrizant, protejează pielea împotriva îmbătrânirii premature şi o calmează. La final, aceasta devine foarte catifelată şi îşi recapătă frumuseţea naturală.

Pachetul Spa nu neglijează nici îngrijirea tenului. Tocmai de aceea, include şi un tratament facial Hydralessence de la Yon-KA, ideal pentru tenul tern, încărcat, marcat de linii fine şi de semne ale îmbătrânirii premature. Cu o puternică acţiune hidratantă, tratamentul revitalizează tenul şi îi redă strălucirea.

masaj cu scoici fierbinti

„Iar dacă te gândeai că nu puteai avea parte de mai mult răsfăţ, ei bine e cazul să afli că tratamentul e gata abia după masajul cu scoici fierbinţi. O binefacere pentru toţi cei care sunt obosiţi, mereu stresaţi şi extrem de ocupaţi”, îmi descrie Gabriela Mitric, Spa Manager Belle Maison Spa paşii călătoriei senzoriale. Mai e de mirare că la final te vei simţi în vacanţă înainte să pleci în vacanţă?

Foto: Gabriela Iliescu Book, arhivă Noblezza Beauty Clinique şi Belle Maison Spa