Header-March-2019

Cum purtăm: Volane la superlativ

Street style Paris Fashion Week

În redări subtile, suave, pe mâneci, pe gulere, pe talii, ori în supradoze spectaculoase, îmbrăcând silueta în valuri de material şi invocând romantismul dansului flamenco, volanele se numără printre elementele-vedetă ale sezonului.

Au reprezentat laitmotivele unor show-uri precum Oscar de la Renta, Balmain sau Marques’ Almeida sau şi-au făcut apariţia sfios în colecţii precum Preen, Salvatore Ferragamo sau Michael Kors, în variante sofisticate, din materiale preţioase – mătase, voal, brocart, ori în versiuni casual, dar nicidecum mai puţin feminine, din poplin sau chiar denim.

Îţi poţi asuma cu încredere o ţinută îmbrăcată din cap până în picioare în volane, ori poţi alege varianta mai subtilă, optând pentru o singură piesă cu volane, care să adauge imaginii de ansamblu a outfit-ului o tuşă de feminitate.

Un top cu mâneci din cascade de volane, precum cel de mai jos, semnat Rosie Assoulin, este maniera mea favorită de a aborda trendul.

Îl poţi purta cu îndrăzneală alături de o fustă cu volane din material contrastant. Adaugă o poşetă structurată şi accesorii cu detalii geometrice, pentru a echilibra aspectul de ansamblu.

cum purtam volanele

Poţi purta topul ultra-feminin cu volane alături de o pereche de jeans cu croială largă. Aş adăuga aici o pereche de slippers şi un accesoriu capilar simpatic, gen turban, alături de accesorii cu detalii metalice.

volane 1

Pentru versiunea business casual, alătură topul cu volane unei perechi de jeans evazaţi într-o nuanţă de bleumarin, bijuterii minimaliste şi o poşetă structurată.

volane 2

Foto: hepta.ro