Cum purtăm: Umeri dezgoliți

1

Unul dintre cele mai feminine şi romantice trend-uri ale sezonului este cel care implică umerii lăsaţi la vedere în mod subtil, dar seducător. Îl poţi încerca în mai multe variante, pentru a te mula pe diverse registre – de la casual la business şi până la cocktail.

Îţi mai aminteşti de topurile stil peasant blouse, cu umerii căzuţi? S-au reîntors în vogă, însă în reinterpretări mult mai rafinate. De pildă, sub forma tunicilor, care merg de minune asortate cu o pereche de pantaloni cu croială largă. Dacă alegi, ca în exemplul meu, piese de îmbrăcăminte minimaliste, monocrome, presară câteva accesorii simpatice, care să imprime ţinutei un aer jucăuș – o pereche de slippers cu fundă supradimensionată, nişte cercei cu fructe (bijuteriile inspirate din natură sunt foarte în vogă în acest sezon), şi o eşarfă multicoloră.

3

O altă variantă sub forma căreia designerii propun să porţi trend-ul umerilor la vedere vine sub forma unui decolteu mai complex, care îmbină croiala unui top fără mâneci cu suprapunerea unui volan. O rochie cu un astfel de decolteu e perfectă pentru date night sau pentru cocktail hour – adaugă un set de brăţări rigide multicolore, şi, pentru un o tușă cool, un cozoroc din piele. În plus, uită de regula care spune că nu mai este fashionable să fii ultra-asortată, şi alege o geantă şi o pereche de pantofi în aceeaşi nuanţă (preferabil una vibrantă!)

4

O versiune mai cuminte a propunerii de mai sus, pe care o poţi purta chiar şi la birou, poate fi o cămaşă din poplin fără mânecă şi cu volan de jur împrejurul pieptului. Poart-o cu o o pereche de culottes cu talie înaltă. Adaugă câteva accesorii minimaliste, o geantă structurată şi o pereche de pantofi cu toc pătrat (ce zici de un hibrid între slippers şi mules, cu călcâiul semi-decupat?)

2

SHOP THIS STORY: