Cum purtăm: Supradoza de paiete

paiete pentru zi

De la Tom Ford sau Marc Jacobs la Anthony Vaccarello sau Lanvin, paietele s-au revărsat în cascade pe podiumurile prezentărilor pentru primăvară/vară 2016.

Într-un exerciţiu de exces asumat, designerii propun paiete în supradoză – fie sub forma rochiilor cu aer glamour, fie în mixuri de piese paietate purtate simultan. Cea mai îndrăzneaţă adaptare a trendului este însă sugestia designerilor (după cum am văzut în show-urile Emilio Pucci sau Marni) de a integra paietele în ţinutele de zi cu zi.

Poţi adopta trendul în mai multe maniere:

În show-ul Marni, unul dintre cele mai puternice look-uri a fost cel în cadrul căruia paietele au apărut sub forma unei tuşe de sclipire pe deasupra unei rochii-tricou. Te poţi juca similar cu ideea de suprapuneri purtând un top pe dedesubtul unei rochii fără mâneci. Conservând spiritul „more is more”, poţi adăuga accesorii strălucitoare, iar pentru a echilibra imaginea de ansamblu, poţi adăuga un detaliu sporty, precum un rucsac din piele.

paiete

O varianta mai temperată a trendului se poate traduce printr-o singură piesă paietată (un top, de pildă), alăturat unui set de piese casual – o pereche de jeanşi evazaţi, o jachetă din denim, slippers din piele şi o geantă maxi. Bonus: un accesoriu spectaculos, precum o pereche de cercei statement sau o pereche de căşti cu aplicaţii din mărgele.

paiete

Dacă eşti fană a direcţiei kitsch chic (în genul celei pe care Alessandro Michele o imprimă colecţiilor Gucci de câteva sezoane încoace), poţi încerca un mix & match cu piese paietate, la care să asortezi accesorii metalice şi o pereche de slippers.

paiete

SHOP THIS STORY: