(P) Cum purtăm: rochia neagră

intro z

Nu degeaba rochia neagră, popularizată de Coco Chanel în anii ’20, a fost numită de către Vogue „Ford-ul vestimentar” – este accesibilă, versatilă, şi „o uniformă a tuturor femeilor cu stil”.

O rochie neagră poate fi asortată cu piese pe care le ai deja în garderobă şi poate fi adaptată spre a se mula pe orice fel de dress code, de la registrul casual şi până la evenimente ce necesită o ţinută formală. De asemenea, nu este nevoie să cheltuieşti mulţi bani – o rochie neagră cu croială clasică, precum cele de mai jos, pe care le-am reperat la Carrefour, va arăta stylish cu orice ocazie.

Pentru o seară în club, poţi opta pentru o siluetă clasică, A-line. Lungimea scurtă şi fusta cu croială fluidă vor arăta senzaţional în mişcare! Poţi asorta nişte botine cu toc pătrat gros (şi comode, şi extrem de în vogă!) şi o poşetă de dimensiuni mici, stil minaudière (ca o alternativă la clasicul clutch, îţi propun o poşetă miniaturală cu franjuri supradimensionaţi, într-o nuanţă aprinsă). Adaugă una sau două piese de bijuterie şi, opţional, o jachetă cu franjuri (va arăta, de asemenea, extraordinar când dansezi).

z3

Pentru a compune un look casual – perfect pentru o zi în oraş, la film, la cinema, la shopping, în parc, sau oriunde altundeva, poţi opta pentru o croială simplă, dreaptă, stil shift. Adaugă o cămaşă supradimensionată în locul unei jachete – îţi recomand una din denim, o pereche de slippers (sau orice tip de flats, ori chiar şi o pereche de sneakers), nişte ochelari de soare, câteva bijuterii simpatice şi o pălărie din paie (eu am ales un model vintage).

z2

Rochia neagră este, bineînţeles, perfectă şi pentru birou. Eu îţi propun un model cu guler stil Peter Pan şi siluetă clasică, A-line. Asorteaz-o cu un blazer cu croială dreaptă, o geantă structurată şi o pereche de pantofi cu toc. Leagă o eşarfă skinny de jur împrejurul gâtului, însă nu o înnoda fix sub guler, ci la nivelul pieptului. Completează look-ul cu bijuterii minimale – un ceas şi o brăţară rigidă, de pildă.

z1

Pentru un interviu, te poţi baza de asemenea pe o rochie neagră – un model cu croiala dreaptă, de lungime 3/4, pe care o poţi purta alături de un blazer fluid şi o pereche de pantofi cu toc gros. Evita excesul de accesorii – poţi opta pentru un choker minimalist, alături de o poşetă structurată (şi, eventual, o husă cool pentru laptop).

z5

Poţi scoate rochia neagră în oraş şi cu ocazia unui date – eu aş alege un model cu croială feminină şi detalii transparente. Adaugă o pereche de balerini cu baretă care subliniază în mod senzual glezna, alături de care să asortezi nişte şosete cu aspect preţios, din mătase sau tulle, ori cu tiv din dantelă. O coroniţă metalică sau o bentiţă cu detalii romantice completează la fix look-ul.

z4

SHOP THIS STORY: