9 măsuri pentru ca părul tău să nu o ia razna

Nu știu dacă ai aflat (pe părul tău) care este treaba cu electrizarea. Fizica spune că ar fi vorba de o electricitate statică cauzată de frecarea firelor de păr. Rezultatul? Aspectul podoabei capilare devine unul haios, asta dacă ai simțul umorului. Fire de păr de-a dreptul rebele și neascultătoare se încăpățânează să te asculte sub încercările tale repetate de a le supune.

Nu, nu apare doar în timpul iernii. Însă acum este momentul perfect ca electrizarea să își facă cu adevărat de cap. Asta din cauza frecării firelor de păr de căciulă, glugă, pulovere care duce la pierderea de electroni, și în final la încărcarea pozitivă a lor. Și cum în fizică plus cu plus înseamnă respingere, părul tău se va supune regulii.

Cum ții situația sub control? Cum domolești un păr electrizat?

Fără alcool!

Nu, nu vorbim despre băuturile alcoolice. Ci despre produsele de styling care conțin alcool. Ocolește-le sau alege-le pe cele cu o cantitate cât mai mică. Asta pentru că alcoolul usucă atât scapul cât și părul favorizând electrizarea.

Mai rar, mai delicat, mai rece!

Pentru a preveni uscarea părului, nu îl spăla mai des de două ori pe săptămână. Apă călduță, câteva jeturi reci la final care vor închide cuticulele și un șampon cu o acțiune delicată. De ele ai nevoie dacă vrei să ții mai ușor la distanță electrizarea. În cazul în care părul tău se îngrașă, apelează între spălări la un șampon uscat.

Balsamul, un obicei

Transformă folosirea balsamului de păr într-un obicei. Aplică-l după fiecare spălare lăsându-l să acționeze 10 minute. Dacă ai un păr foarte aspru sau degradat, optează pentru versiunea leave-in care nu necesită clătire.

Descurcatul poate încurca

Asta dacă nu alegi pieptănul sau peria potrivită, firește. Care sunt cele potrivite? Pieptănul cu dinți rari sau peria din materiale naturale. În cazul lor procedura va fi una mult mai blândă, cu efecte vizibile. Iar daca vei pulveriza pe acestea câteva picături de ulei de păr sau fixativ, lucrurile se vor îmbunătăți considerabil.

Totul de la sine sau cu ajutor inteligent

După spălare, înlătură excesul de apă din păr strângându-l ușor între palme. Tamponează-l cu un prosop evitând frecarea, apoi lasă-l să se usuce natural. Dacă optezi totuși pentru uscător de păr, preferă o temperatură mai scăzută. Iar dacă vrei să faci o alegere cu adevărat în folosul părului tău, uscătoarele sau periile ionice sunt răspunsul corect. Concepute special pentru a preveni electrizarea, acestea  îl vor ajuta să își păstreze aspectul îngrijit, neted.

Sprayuri, seruri și șampoane

Pentru ca electrizarea să nu va mai fie o problemă, folosește produse speciale: seruri care netezesc firul de păr, sprayuri, loțiuni antifrizz aplicate pe părul umed sau uscat. Folosește, de asemenea, un spray antistatic pe care să îl pulverizezi pe căciulă, glugă, pulover.

Mătasea și electrizarea

O eșarfă, un batic de mătase sau o pernă din același material nu reprezintă un moft atunci când vine vorba de părul tău. Atât de alunecoasă mătase diminuează considerabil excesul de frecare al firelor de păr. Astfel, părul tău este mai puțin încurcat, și, în final, mai puțin electrizat.

Cere ajutorul măștilor naturale hidratante

Datorită conținutului său ridicat de acizi grași, uleiul de argan conduce detașat în topul recomandărilor naturale. Poți încerca masca de ulei de argan și miere sau cea de ulei de argan și albuș de ou. Nu trebuie decât să amesteci două lingurițe de miere cu două linguri de ulei de argan pe care să le lași să acționeze timp de 30 de minute la final spălând părul. Sau să împrietenești o lingură de ulei de argan cu un albuș de ou, lăsându-le să acționeze pe păr pentru aceleași 30 de minute.

Dacă electrizarea s-a produs deja

În acest caz, crema sau ceara de păr te vor ajuta să îți domolești părul. Nu trebuie decât să aplici o cantitate mică în palme apoi să netezești părul. Mai poți pulveriza puțin fixativ pe perie pe care să o treci prin păr.

SHOP THE STORY:

Foto: hepta.ro