6 moduri în care poți purta din nou hainele și accesoriile de party

Mai mult ca sigur ţi-ai cumpărat măcar o haină sau un accesoriu mai special pentru petrecerile de Crăciun. Ar fi de-a dreptul păcat să zacă în cel mai întunecat colţ al şifonierului până la următoarea ocazie, mai ales că există o mulţime de modalităţi în care poţi include chiar şi cele mai extravagante piese în ţinutele de zi cu zi. Iată câteva moduri in care poți purta din nou hainele și accesoriile de party:

Rochia sparkly

Şansele sunt mari să îţi fi cumpărat o rochie cu paiete pentru Anul Nou sau pentru vreuna dintre celelalte petreceri care au punctat perioada de sărbători. Şi oricum, chiar şi în cazul în care ai optat pentru o variantă diferită faţă de extrem de popularele rochii strălucitoare (o rochie furou din mătase, o rochie din satin, o rochie din catifea, etc), regula tot se aplică: poart-o peste un pulover pe gât şi peste o pereche de jeanşi.

Dacă vrei să fii ultra casual şi să creezi un contrast cât mai spectaculos, poţi opta chiat pentru nişte jeanşi distressed! Completează cu nişte botine cu toc gros şi 1-2 bijuterii (nu exagera cu accesoriile, în condiţiile în care punctul central al ţinutei este deja o rochie extravagantă).

Pantofii decupaţi

Nu e prima dată când o spun – poartă-i cu şosete! Te poţi inspira din ideile de aici (sau, pentru viitoarele ocazii de party, de aici)! În afara cazurilor în care ninge sau plouă, e perfect okay şi confortabil să porţi pantofii decupaţi împreună cu şosete – nu numai că e un avantaj faptul că îi poţi scoate din cutie înainte să vină primăvara, ci în acest fel, poţi face ca pantofii extravaganţi să se încadreze într-o ţinută casual, de zi cu zi.

Alătură o pereche de pantaloni cu croială relaxată (de exemplu, unii cu siluetă harem sau nişte boyfriend jeans), un tricou simpatic cu detaliu grafic sau un mesaj haios, un rucsac cool şi un palton lung.

Accesoriile excentrice

Atât bijuteriile cât şi clutch-urile preţioase pe care le-ai purtat la petrecerile de sărbători pot fi strecurate în ţinutele de zi cu zi în cel mai simplu şi accesibil mod: poartă-le cu tricouri clasice şi jeanşi. Nu aglomera prea multe accesorii extravagante într-o singură ţinută – 2 sunt suficiente – o piesă de bijuterie şi un clutch sau o pereche de pantofi cu toc cui şi o bijuterie, etc.

Topul cu croială inedită

De fapt, nu e neapărat nevoie ca topul în cauză să aibă o croială ieşită din comun – poate de asemenea fi vorba despre un top dintr-un material preţios sau unul cu aplicaţii diverse sau decupaje. Ideea este că porţi repurta aceste piese chiar şi la birou: peste un bodysuit uni cu guler înalt şi mâneci lungi şi alături de o fustă creion trei sferturi. O pereche de botine, o geantă structurată şi o piesă minimalistă de bijuterie este tot ce mai trebuie în completare.

Jacheta extravagantă

Dacă ai o jachetă, un pardesiu sau orice fel de piesă de outerwear ieşită din comun, adu-o în registrul casual purtând-o deschisă peste o piesă cu valenţe sporty – un hanorac, de pildă. Completează look-ul cu jeanşi cu croială clasică şi câteva accesorii haioase – de pildă, un set de insigne, un rucsac cu detalii grafice şi o pereche de botine cu toc neconvenţional.

The Little Black Dress

Rochia neagră nu trebuie păstrată neapărat pentru ocazii speciale – poartă un pulover scurt peste (eventual unul pe gât, pentru a echilibra aspectul de anasamblu, mai ales dacă este vorba despre o rochie cu detalii preţioase, precum accente din dantelă). Dacă este vorba despre o rochie fără bretele sau cu bretele foarte subţiri, alege un pulover cu mâneci lungi şi asortează pe deasupra o vestă extra-lungă, pentru un joc al proporţiilor inedit. Completează cu botine cu toc gros şi o geantă casual.