Cum porți costumul primăvara aceasta

cum porti costumul

Odată cu sezonul primăvară-vară 2019, costumul și-a atins cumva apogeul atenției – l-am văzut în mai toate fomele și culorile – neutru, în culori tari ori nonculori, clasic, atipic, reinventat etc. Însă costumele în culori saturate au avut locul lor special pe podiumurile acestui sezon – și pe bună dreptate. Puține outfituri pot surclasa, la capitolul wow effect, un power suit într-o culoare vibrantă, mai ales dacă alegi varianta total look. Le-am văzut la Ermanno Scervino, Rejina Pyo, Emporio Armani, Gucci, Escada în mai toate culorile curcubeului și numai bune de purtat atunci când vrei să faci un statement stilistic. 

Minimalist

Când alegi un costum într-o culoare aprinsă, grija ta principală trebuie să fie croiul și execuția, pentru că orice imperfecțiune, cât de mică, poate pune în pericol aspectul per ansamblu al ținutei – și vrei să fie impecabil.

Supradimenionat

Costumele, chiar dacă acoperă mai toată suprafața corpului, pot fi deopotrivă sexy. Alege un croi oversized, de inspirație masculină, și poartă sacoul direct pe piele. Păstrează accesorizarea minimală.

70’s

Ai un costum cu pantalonii drepți ori evați și sacoul ușor cambrat? Inspiră-te cu styling-ul din perioada anilor 70, poartă-l cu o pereche de pantofi ori sandale cu platforme și alege o pereche de ochelari supradimensionați cu rame pătrate ori rotunde. 

Colorat

Alege un costum roșu aprins ori portocaliu și construiește apoi outfitul folosindu-te de piese în aceeași nuanță – helancă, botine ori pantofi, capă ori mantou și o eșarfă sau, ca în imaginea de mai jos, un accesoriu pentru cap. Jackpot! 

Cu cizme 

Cine spune că primăvara nu poți purta cizme? Mai ales în zilele cu vreme capricioasă. Un pont ca să duci un pic mai departe styling-ul costumului e să porți cizmele la vedere.