Cum oprești căderea părului? Diagnosticare și metode eficiente de tratament!

Subțierea și căderea firelor de păr în număr mai mare decât în mod uzual indică în mod clar o formă de alopecie. Primul impuls ar fi să apelăm la șampoane, serumuri și măști care să stopeze căderea și să fortifice firele de păr.

Din păcate, acestea acționează doar la nivelul scalpului și nu pot pătrunde la rădăcina firelor de păr, acolo unde este necesară fortifierea și regenerarea acestora. Mai mult decât atât, înainte de utilizarea anumitor produse împotriva căderii părului, este recomandată diagnosticarea corectă a tipului de alopecie, astfel încât rezultatele tratamentului să fie cele dorite.

Medicii dermatologi ai clinicii Derma Expert by Elōs ne sfătuiesc cum ar trebuie abordată corect problema căderii părului, ce analize sunt recomandate și care sunt cele mai eficiente tratamente.

Analiza Tricholab, primul pas în diagnosticarea corectă a căderii părului

Depistarea cauzei căderii părului este esențială. Pot fi o mulțime de factori care conduc la căderea părului, iar identificarea lor ajută medicul să recomande protocolul de tratament potrivit. Astfel, printre factori se pot număra: stresul emoțional, carențele de vitamine și proteine sau moștenirea genetică. Medicul poate recomanda un set de analize de sânge care să semnaleze eventualele carențe sau anumite boli autoimune, tiroida fiind o cauză frecventă a căderii părului.

Alături de acesta, medicul dermatolog Dr. Alice Șapcă recomandă întotdeauna efectuarea analizei Tricholab: „Analiza constă în fotografierea dermatoscopică a zonelor cheie ale scalpului. Fotografiile sunt trimise departamentului de Tricologie Fotofinder Germania, unde sunt analizate de un grup de specialiști în afecțiunile părului, iar în termen de 7 zile aceștia emit un diagnostic. Diagnosticul poate de fi alopecie androgenetică, efluvium telogen sau alte dezechilibre ale ciclurilor de creștere ale firelor de păr. Pe baza acestei analize, pacientul primește un plan de tratament, care poate conține ședințe de mezoterapie, PRP, combinate cu produse specifice de îngrijire ale părului și suplimente alimentare.”

Mezoterapia revitalizează și întărește părul

În clinica Derma Expert by Elōs, procedura de mezoterapie împotriva căderii părului se realizează cu un produs unic pe piață, ce aparține brandului Fillmed by Filorga. Acest produs este un cocktail compus din peste 50 de ingrediente (vitamine, antioxidanți, peptide, cafeină, dexpanthenol) care fortifiază și regenerează firele de păr. Pot fi recomandate între 4-8 ședințe, ce se realizează o dată la două săptămâni.

”Terapia vampir” PRP stopează căderea părului

Procedura PRP sau „terapia vampir”, recomandată mai ales în cazuri de alopecie androgenetică sau areata, presupune folosirea resurselor propriului organism, respectiv plasma, și injectarea ei în scalp. Plasma este îmbogățită cu  agenți de creștere, astfel încât procedura PRP este una dintre cele mai eficiente proceduri împotriva căderii părului, atât la femei, cât și la bărbați. Plasma injectată va întări rădăcina firelor de păr și va stimula apariția unor noi foliculi. Pentru rezultate excelente, medicii Derma Expert by Elōs recomandă realizarea a a 4 sesiuni de PRP, efectuate la interval de o lună.

În funcție de cauzele căderii părului și diagnosticul analizei Tricholab, medicii stabilesc un protocol de tratament personalizat pentru ca fiecare pacient să obțină cele mai bune rezultate. În cazul în care vă confruntați cu căderea părului, programați o consultație la medic și începeți cât mai curând tratamentul adecvat diagnosticului dumneavoastră.