VIDEO – Beauty Dilemmas: Cum obţii rainbow eyes makeup

Galben canar, albastru ciel, verde lime, violet indigo sau roz pastelat sunt mai degrabă culori pe care să le asociezi cu un machiaj de primăvară/vară. Ei bine, make-up artiştii din spatele show-urilor de la Fashion Week s-au gândit să răstoarne regulile. Toamna aceasta, se poartă rainbow eyes makeup. Look-urile specifice festivalurilor estivale îşi păstrează aşadar supremaţia.

Tot ceea ce trebuie să faci este să combini două sau chiar trei dintre nuanţele enumerate mai sus. Important e să fie farduri opace şi mate. Acest trend este extrem de versatil, permiţându-ţi să transformi machiajul într-o joacă după bunul plac. Dacă eşti în căutarea mai multor surse de inspiraţie, look-ul pe care modelele l-au afişat pe podium în show-ul de la Oscar de la Renta sunt un bun de punct de reper. Doar tehnica diferă.

Trebuie însă să ţii cont că toamna aceasta, rainbow eyes makeup nu e despre being sweet. E despre a te simţi puternică. Despre a transmite că îţi asumi riscuri şi nu te temi să duci ideea de joc la un nivel mai profund şi mai matur.

Cum obţii rainbow eyes makeup. Tips & tricks

Deşi la prima vedere pare că imaginaţia e suficientă pentru a obţine rainbow eyes makeup, e nevoie să urmezi o direcţie clară. Altfel, rişti să obţii un efect kitchos, departe de a fi chic. În episodul Beauty Dilemmas de azi, Ana-Maria Grigore, make-up artist ne îndrumă în cel mai simplu mod cu putinţă.

Primul pas: începe prin aplicarea unei baze albe în colţul intern al ochiului şi în prima treime a pleoapelor atât inferioare, cât şi superioare. Această bază va intensifica nuanţa fardului galben aplicat ulterior.

Având în vedere că acest look e nonconformist şi e sinonim cu libertatea de exprimare, în aceeaşi direcţie se va înscrie şi eyeliner-ul în nuanţă vibrantă de albastru turcoaz. Acesta va începe nu din colţul intern al ochiului, ci din dreptul irisului.

Rujul îl păstrăm în nuanţe cât mai naturale de nuduri reci şi texturi cremoase.

Categorii Video