Cum ne machiem când mergem la schi

Deși pare un lucru extra, este bine să aplicăm un strop de machiaj și atunci când suntem în vacanță la munte, în special dacă mergem la schi. Pe pârtie, pielea este expusă la vânt excesiv și temperaturi foarte scăzute, fapt care duce la uscarea excesivă a tenului și chiar la agresarea acestuia. Pe lângă faptul că vom arăta bine în poze, machiajul la schi ne protejează tenul formând o peliculă de protecție împotriva factorilor meteorologici. Desigur, nu recomand nimănui să poarte un machiaj de seară atunci când merge pe pârtie, din contră, makeup-ul trebuie să fie foarte lejer, aproape cât să nu îl simțim pe ten. Tocmai de aceea, nu avem nevoie decât de câteva produse cheie – cremă hidratantă, CC Cream, blush lichid, un strop de pudră, mascara, și un balsam hrănitor pentru buze.

Începe, ca întotdeauna, prin a-ți curăța bine tenul cu un gel special sau cu o apă micelară precum VICHY Normaderm, disponibilă în farmacii.

Hidratează tenul în profunzime pentru a-l proteja de frigul la care urmează să fie expus cu ajutorul unei creme hidratante sau a unui ser precum KIEHL’S Daily Reviving Concentrate, aplicat cu aproximativ 10-15 minute înainte de efectuarea machiajului, pentru a avea timp să intre în piele. Îl poți aplica înainte să iei micul dejun. De asemenea, este bine să folosești o cremă pentru ochi, deoarece este o zonă foarte sensibilă și necesită îngrijire specială. Cei de la KIEHL’S ne vin iar în ajutor cu tratamentul pentru ochi cu avocado, disponibil la Kiehl’s.

După ce ne asigurăm că partea de skincare este dusă la bun sfârșit, putem trece la produsele de machiaj. Deoarece un ten încârcat este probabil ultimul lucru pe care ni-l dorim pe pârtia de schi, propun utilizarea unor produse cu texturi lejere pe piele ,precum IT COSMETICS Your Skin But Better CC Cream, care are și un factor de protecție SPF 50, ce te va proteja de soarele puternic. Disponibilă aici.

Pentru a nu părea că ne-am șters trăsăturile, putem folosi un Lip & Cheek Stain precum BENEFIT Gogo Tint, care are un ton delicios de cireașă și imită perfect roșeața naturală din obraji care se formează atunci când stăm în frig. Acest produs se aplică foarte ușor – cu ajutorul pensulei punem 3 puncte pe fiecare obraz, iar apoi tapotăm ușor cu degetele până se uniformizează frumos în piele. Disponibil la Sephora.

Sugerez fixarea zonei T cu un strop de pudră translucidă deoarece, cel mai probabil, vom purta ochelari de schi și nu ne dorim ca machiajul să se transfere pe aceștia și să rămânem cu urme neplăcute pe ten.

Mascara TOO FACED Better Than Sex în varianta waterproof este ideală pentru a finisa acest machiaj deoarece formula va rezista la umiditate, deci nu vom avea surpriza că rimelul nostru se scurge de la ninsoare. Un alt pas foarte important este aplicarea unui balsam de buze hrănitor precum KIEHL’S Butterstick Lip Treatment cu SPF 25, care are, de asemenea, un pigment discret și plăcut. Este disponibil în mai multe nuanțe. Sugerez utilizarea unui balsam de buze, nu a unui lip gloss, deoarece nu ne dorim ca tot părul să se lipească de buze atunci când suntem pe pârtie.

Gata, acum ești pregătită pentru o zi de neuitat cu prietenii la schi!

Foto sus Bella Hadid.