Cum ne îmbrăcăm atunci când azi sunt 15 grade, iar mâine -15

Cum ne îmbrăcăm atunci când azi sunt 15 grade, iar mâine -15
Chloe, Chanel, Longchamp FW20/21

Vremea schimbătoare ți-a dat peste cap, din nou, planurile vestimentare? Perioadele de tranziție dintre anotimpuri sunt cele mai dificile, dar și cele mai încărcate de provocări pentru o pasionată de modă. Află de la noi câteva idei de styling utile pentru a face față cu brio momentului: 

Ieri a fost o primăvară superba, iar astăzi este o iarnă grea. Îți sună cunoscut scenariul? Nu, nu vorbim despre trecerea de la un minut la altul într-un film, ci de realitatea meteorologică a zilelor noastre. Dacă te-ai lăsat și tu păcălită de zilele calde, cu temperaturi de aprilie-mai, și ai apucat să scoți de la naftalină hainele următorului sezon cald, nu te grăbi să le bagi la loc doar pentru că astăzi este iarnă. 

Cea mai sigură și rapidă cale este să combini registrele, iar pentru asta, e adevărat, îți trebuie inspirație și atenție la detaliu. 

Una dintre marile tendințe ne reîntoarce în era boemiei șaptezeciste, deci iată un punct de plecare foarte bun. Hainele obișnuiau să aibă o linie destul de clasică, totodată lejeră, cusută în materiale naturale, de foarte bună calitate. Mătasea sau voalul și lâna arată fantastic împreuna fiind două fibre delicate, confortabile, gata oricând să îți îmbrățișeze trupul. La propriu! Deci nu e de mirare că multe dintre ținutele de podium sunt compuse dintr-un pulover și o fustă lejeră, o pereche de șalvari sau o rochie cu bretele spaghetti. 

Longchamp FW20/21

În contrast, peste acest ansamblu poți purta un cojoc, precum legendara piesă purtată de Alain Delon, pentru care astăzi găsești variante din înlocuitori de piele, o haină din blană artificială (ai încredere, sunt foarte călduroase și mult mai puțin sensibile decât cele naturale) sau o puffer jacket. Dacă tot combinăm treningul cu pantofii cu toc, de ce nu ai trânti super chic o geacă de ski peste o rochie de seară, nu? Ai grijă la nuanțe și, desigur, la combinația de materiale. 

Emilio Pucci FW20/21

Pentru a nu greși, ai grijă ca o nuanță să se regăsească în măcar două componente ale outfitului tău. De exemplu, dacă optezi pentru un pulover alb și o fustă gri, iar geaca pe care vrei să o porți este neagră, îți recomandăm să alegi ori încălțăminte neagră, ori să inserezi un accesoriu, cum ar fi o curea, care să facă trecerea dintre registre mult mai subtilă. 

Dior FW20/21

Bazează-te pe o pereche de cizme sau de bocanci. În primul rând, sunt cele mai potrivite atunci când străzile sunt acoperite de nămeți și, între noi fie vorba, de un pic de mocirlă. În plus, arată foarte bine cu toată construcția de mai sus! Nu fugi de colanții din lycra sau de dresuri. 

Missoni FW20/21

Foto: hepta.ro