Cum îți pregătești garderoba pentru această toamnă – piesele esențiale

garderoba toamna

Tranziția de la un sezon la altul, în sectorul garderobei, poate fi uneori dificilă și marcată de întrebări precum „Ce piese păstrez?“, „Ce piese noi aduc în dressing?“ Răspundem mai jos la aceste întrebări și-ți oferim câteva tips & tricks de bună purtare a pieselor-cheie în acest sezon.

Ce piese păstrezi

Mai toate piesele pe care le-ai purtat de-a lungul verii care te pot ajuta acum să le porți sub formă de layering. Asta înseamnă rochii, tricouri, fuste etc. Poartă rochia vaporoasă cu imprimeu floral cu un blazer supradimensionat și saboți ori botine. Tricoul cu band-ul preferat poate funcționa peste o helancă și cu o jachetă bomber, iar fusta midi plisată, din satin, cu un pulover oversized din cașmir și botine cu vârf pătrat.

Ce piese noi aduci în garderobă

Sacouri cambrate și supradimensionate

Dacă le ai de anul trecut, e suficient să le scoți „la vedere“, dacă însă te-ai gândit să le dai o șansă seznul acesta, magazinele sunt foarte generoase la acest capitol. Caută blazere croite impecabil, chiar dacă asta înseamnă să investești un pic mai mult, îți vor fi de folos și în următoarele sezoane. Cambrate, supradimensionate, cropped, n-ar fi o idee rea nici să-ți faci o mică colecție de blazere. 

Costumul

Costumul loose fit, aparent ill-fitted ori supradimensionat e cam cea mai cool achiziție a sezonului.   Și în acest caz e importantă investiția, costumele din lână ar trebui să aibă întâietate. 

Botinele cu vârf pătrat

Vârful pătrat e foarte IN sezonul acesta. Fie că alegi botine din piele lăcuită, cu toc pătrat ori asimetric ori unele colorate ori în nuanțe neutre, din piele, sunt piese de rezistență toamna aceasta.

Trenciul din piele

Trenciul din piele a făcut înconjurul podiumurilor acestui sezon, așa că ar trebui să intre și pe „radarul“ tău. Dacă încă nu-l găsești în magazine, o variantă bună ar fi să faci un tur de treasure hunting în vintage shop-uri și magazine SH. 

Accesoriile

Curelele cu accente punk purtate peste sacouri ori pulovere, broșele, gențile mici, pantofii-bijuterie sunt doar câteva dintre accesoriile-cheie pentru această toamnă. (Vom vorbi despre aceste piese pe îndelete la începutul sezonului și le vom analiza cum se cuvine pentru a te ajuta să le integrezi smart în garderobă.) 

Foto: hepta.ro