Cum să nu-ți încapi în piele de frumusețe

Într-un anotimp atât de feminin, frumusețea devine un obiectiv. Și cum câteva sfaturi nu sunt niciodată de prisos, iată ce îți propun:

Exfoliază!

Și restul va veni mult mai ușor. Exfoliera pielii asigură înlăturarea celulelor moarte. Astfel, pielea poate absorbi mult mai ușor produsele de îngrijire aplicate. O atenție specială trebuie să acorzi exfolierii faciale, aici fiind indicat să ții cont de tipul de ten pe care îl ai.

Vitamina A

Este cea care ajută la regenerarea celulelor pielii, prevenind în același timp apariția ridurilor. Stimulează producerea colagenului, asigură hidratarea și elasticitatea. Specialiștii consideră că pentru o piele sănătoasă și frumoasă, vitamina A este ingredientul de care toată lumea are nevoie. Produsele cosmetice dar și alimentele bogate în această vitamină (ficat, morcovi, cartofi dulci, broccoli, roșii, spanac, ouă) vor face cu siguranță diferența.

Ai grijă la produsele și procedurile alese!

Folosite adesea după ureche, fără a fi corect sau complet informată, acestea pot avea efectul contrar celui dorit. Produsele sau rețetele naturiste care promit efecte magice, rapide pot avea din păcate drept rezultate deloc plăcute: arsuri ale pielii, iritații, cicatrici.

Ai grijă la spălarea feței!

În cazul tenurile uscate, produsul de curățare devine mai important decât crema hidratantă. Este de preferat ca locul săpunului să fie luat de un alt produs de curățare facială. Vei preveni în felul acesta uscarea tenului, iritarea și chiar apariția eczemelor.

Hidratează pielea la timp!

Pentru ca pielea să fie cu adevărat hidratată, aplică crema în cel mult trei minute de la spălarea feței sau ieșirea de sub duș. Chiar dacă consumi zilnic o cantitate corespunzătoare de apă, aceasta va ajunge la celelalte organe înainte de a ajunge pe piele. De aceea este important să aplici crema imediat după spălare, cât timp pielea este încă umedă.

Ai grijă de pielea delicată din jurul ochilor

Crema destinată conturului de ochi este esențială. Si am inceput sa constientizez importanta ei pe la 32 de ani. Opti-Firm Eye Contour de la Repechage are la bază o formulă exclusivă, îmbogățită cu proteine marine. Vine să măreasca fermitatea pielii și diminueaza liniile fine și ridurile.

Dormi pe spate!

În felul acesta vei preveni apariția cearcănelor dar și a umflăturilor de sub ochi. Din cauza presiunii exercitate în zona ochilor, dormitul pe burtă sau într-o parte favorizează apariția lor. O altă problemă care poate să apară din cauza poziției în care dormi o reprezintă liniile fine pe care le observi la trezire pe partea laterală a feței. Odată cu înaintarea în vârstă, nivelul colagenului scade și astfel revenirea în formă a pielii se face mult mai greu.

Respiră!

Chestia asta o face toată lumea. Dar nu ca lumea. Mai exact, mă refer la respirația profundă. Exerseaz-o: inspiră profund pe nas permițând abdomenului să se umple complet, apoi expiră pe gură lent. Este nevoie doar de câteva minute de respirație profundă pentru ca stresul să scadă. Practicând zilnic acest exercițiu, îi vei simti efectele antiaging. Inclusiv pe piele.

SHOP THIS STORY: