Cum îţi influenţează starea de spirit culoarea lacului de unghii

manichiura perfecta

A mai rămas puţin timp până să ne bucurăm cu adevărat de vară. Între timp, ca să ne mai înveselim puţin, chiar dacă afară vremea ne joacă feste, am găsit cel mai bun remediu: o manichiură într-o culoare nouă, vibrantă sau pastel, pe care nu ai mai încercat-o până acum. (Foto: Nails Inc.)

Chiar dacă primul impuls este să alegi nuanţa la întâmplare, nu te grăbi să iei o decizie. Mulţi psihologi susţin că starea ta de spirit este influenţată de culorile pe care alegi să le porţi. Iar tonurile în care îţi sunt învăluite unghiile nu fac excepţie.

Dincolo de impactul estetic, culorile pot determina starea noastră de bine sau, dimpotrivă, pot să accentueze anumite frici sau anxietatea. Andrew Elliot, om de ştiinţă care s-a dedicat studiereii felului în care culorile ne influenţează emoţiile şi chiar comportamentul, explică: Chinezii sau egiptenii foloseau cromoterapia pentru a vindeca oamenii. În zilele noastre, să porţi albastru e o opţiune demnă de luat în calcul atunci când lucrezi într-un mediu stresant. Asta pentru că nuanţele de albastru pot avea efect calmant. Mai mult, o persoană care le poartă comunică mult mai limpede şi se poate concentra mai uşor”.

Roşu te stimulează să fii energică şi aprinde în tine dorinţa de a duce la bun sfârşit ce ai început. Un studiu recent arată însă că nu e însă indicat să porţi roşu, nici măcar pe unghii, înaintea unui interviu sau a unui test. S-a demonstrat că are un impact negativ asupra performanţei.

Nuanţele de violet te îndeamnă la meditaţie şi contemplare. Asociată cu familiile regale, culoarea e o alegere potrivită mai ales în weekend, când îţi faci timp pentru tine şi ai nevoie de o introspecţie.

Mizează pe o manichiură în tonuri de roz atunci când vrei să cucereşti audienţa cu feminitatea ta. Deşi la prima vedere roşul pare o culoare mai puternică, la o rundă de negocieri, dacă porţi roz, ai mai multe şanse de succes.

SHOP THE STORY: