Cum îți decorezi terasa sau balconul în această primăvară?

terasa1

Primăvara se instalează încet, așa că e perioada ideală pentru a ne gândi cum să transformăm terasa și balconul casei nu doar într-o extensie a reședinței, cât și o extensie a stilului nostru. Altfel spus, e momentul să creăm o trecere fină între indoor și outdoor. Indiferent cât de încăpător este spațiul pe care îl ai la dispoziție, el trebuie să întâmpine cum se cuvine noul anotimp. Imaginează-ți numai cum vor fi sâmbetele în care vei savura cafeaua de dimineață sau lectura de după-amiază în noul tău colț de relaxare… de vis, nu-i așa? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să dai un suflu nou terasei sau balconului tău:

Bucură-te de culoare!

Dacă pentru interiorul casei ai ales să fii mai rezervată din punct de vedere cromatic, recuperează în zona de terasă cu piese de mobilier în nuanțe jucăușe. Culori precum galben, verde sau portocaliu vor reda dinamismul spațiului, iar roșul și culorile pastelate vor oferi delicatețe design-ului. Nu uita de imprimeuri și motive! Ele vor înveseli spațiul și vor da o tentă ludică și, în același timp, chic spațiului. Alege, pentru această zonă, mobilier accesibil, ușor de manevrat și extrem de confortabil. În funcție de stilul general de design al casei, poți opta pentru mobilier din plastic, lemn masiv, fier sau ratan.

terasa 2
Foto: Scaunul Lastika, Lago

terasa3
Foto: fotoliul Soft Lettino, de la Atmosphera Creative Lab

Nu uita de covoare!

Sunt convinsă că, atunci când te gândești la terasa sau balconul din casa ta, îți dorești să te bucuri atât de razele soarelui și adierea vântului, dar și de confortul, frumusețea și eleganța interioarelor din restul casei. Covorul este unul dintre elementele care te vor face să te simți ca în interiorul casei. Alege un covor rezistent, special creat pentru exterior, care să se potrivească cu restul decorului din casă.

terasa 4
Foto: www.houzz.com

Nu ignora lumina!

Iluminatul este o secțiune cu totul aparte într-un spațiu de locuit. Importanța acestuia în interiorul casei este covârșitoare, dată fiind multitudinea de aspecte pe care acesta trebuie să le cuprindă din punct de vedere practic, estetic, funcțional. Dacă pentru restul casei folosești sisteme de iluminat clasice, pentru terasă și balcon ai libertarea de a improviza. Astfel, poți folosi lumânări, felinare, și lămpi, care vor asigura o atmosferă feerică în spațiul tău de relaxare. Poți opta, de asemenea, și pentru corpuri de iluminat care se încarcă cu energie solară.

terasa 5
Foto: www.pinterest.com

Alege un decor vesel pentru masa de terasă!

Zilele se lungesc, terasa e pregătită, fotoliile sunt pe poziție, semn că mesele în aer liber, pe terasă sau balcon, vor redeveni o constantă în programul nostru zilnic. Păstrează nota veselă atunci când stabilești decorul mesei de terasă. Alege setul de farfurii și accesoriile de masă în culori pastelate, iar acestea vor oferi prospețime meselor tale în familie.

terasa6

Răcorește-te cu o limonadă de casă!

După ce ai terminat de amenajat terasa, nu-ți rămâne decât să te bucuri, relaxat în fotoliul tău confortabil, de aerul curat și de prospețimea unei limonade făcută în casă. Preferata mea e limonada cu aromă de lavandă, iar aceasta este rețeta pe care o urmez:

Ingrediente:

  • 2 litri apă plată;
  • sucul de la 2 lămâi mari (opțional și coaja);
  • miere după gust;
  • 1 lingură flori de lavandă;
  • După ce am amestecat ingredientele pentru limonada de bază, adică apa, sucul lămâilor și mierea,   adaug florile de lavandă, le amestec pe toată în blender și apoi strecor rezultatul.

terasa7

Text de Diana Calfa

Categorii Lifestyle