Cum îți decorezi casa în această toamnă?

deco-1

Cum toamna a început să-și intre în drepturi, vă propun câteva idei de decorare a casei astfel încât atmosfera mohorâtă de afară să nu pătrundă și în interioarele voastre. Cum vei începe să petreci mai mult timp în casă, acum e momentul să faci câteva schimbări pentru ca interiorul casei tale să fie mai cozy și mai primitor.

Prin bogăția ei, toamna ne oferă o gamă cromatică vastă, iar integrarea nuanțelor calde de toamnă în decorul casei se poate face fără să presupună reînnoirea mobilierului sau zugrăvirea pereților. Tentele de portocaliu, maro, gri sau vișiniu vor da o strălucire tomnatică întregii tale amenajări.

Lemnul și țesăturile mai groase reprezintă un mix perfect pentru sezonul de toamnă. Alege, așadar, să accesorizezi canapeaua sau fotoliile din living cu perne de lână sau pături fine în gama cromatică caldă, specifică temei. Completează decorul cu motive și pattern-uri inspirate din sfera organică: frunze, copaci sau creaturi ale pădurii. Nu te limita însă doar la aceste motive, poți combina elemente specifice altor anotimpuri, cu condiția să le alegi în nuanțe tomnatice.

deco-3

Încearcă să pregătești, cu acest decor, trecerea către anotimpul friguros. Totuși, nu scoate încă textilele cele mai groase, păstrează-le pentru zilele în care temperaturile vor scădea și mai mult. Pentru moment, asigură-ți confortul și folosește țesăturile pentru a oglindi decorul de afară în casa ta.

Decorul de toamnă nu trebuie să fie întunecat, chiar dacă, în mod natural, camerele vor fi din ce în ce mai puțin luminate. Poți să compensezi lipsa luminii naturale cu lumânări decorative, care vor genera o atmosferă relaxantă și caldă întregului decor.

deco-2

Deși decorul de toamnă este, în special, vizual, îți propun să mizezi și pe celelalte simțuri pentru a maximiza impactul schimbărilor pe care urmează să le faci în această perioadă. Aroma de plăcintă de dovleac, de scorțișoară sau mirosul lemnului aprins te vor transpune într-o poveste autentică, de toamnă.

Text de Diana Calfa / Morphoza 

Categorii Lifestyle