Cum îți amenajezi o casă pe plajă?

casaplaja 1

Vara e în toi și sunt sigură că ai avut deja măcar un gând de a-ți împacheta viața pentru trei luni de zile și de a te muta undeva pe malul mării. Fie că deții sau doar visezi să ai o casă pe plajă, trebuie să știi că nisipul și briza mării nu sunt de ajuns pentru a te bucura de farmecul și confortul unei asemenea locuințe.

Primul lucru la care trebuie să te gândești este cum să găsești cele mai bune soluții să… bring the outdoors in! Lasă-te inspirat de frumusețea naturii și folosește materiale precum lemnul sau piatra și accesorii outdoor cum ar fi hamacele sau leagănele, pentru a te bucura permanent de senzația de vară. Asigură-ți confortul cu ajutorul pernelor și a țesăturilor lejere, alese în aceeași temă. Cea mai potrivită alegere în ceea ce privește țesăturile este inul.

casaplaja 2

Nu te feri să folosești culori intense. Deși, din principiu, decorul general va fi construit pe nuanțe neutre, accentele de culoare vor genera atmosfera estivală. Living-ul este camera în care te poți juca cel mai bine cu culorile vibrante. Combină albul și bejul cu nuanțe de albastru și accente roșii, stilul shabby chic, stilul rustic și accesorii decorative ce fac trimitere la mare, pentru a obține o amenajare în stil marinăresc.

Înlocuiește fotoliul clasic cu un balansoar pentru a te bucura de atmosfera de vacanța pe durata întregului an. Completează decorul cu o masă din butuci de lemn, cufere din nuiele și un covor împletit în stil tradițional care să păstreze combinația cromatică: alb – albastru – roșu. Lasă lumina să-ți invadeze camerele! Alege perdele cu ochiuri mari, de tip plasă, care sugerează forma năvodului sau storuri cu dungi marinărești.

casaplaja 3

Pentru decorul pereților, alege tablouri cu peisaje marine și rame decorate cu scoici, plăci de surf sau pălării pescărești reinventate. Forma lor va sparge liniile drepte ale camerei și va oferi un aer sporty și boem încăperii. Un alt element care va prelua focusul în cameră și va sugera tema nauticii ar putea fi macheta la dimensiuni mari a unui vapor sau velier.

Pentru camera de dormit, alege un pat cu baldachin. Nu numai că te va duce cu gândul la briza ușoară a mării, dar va da și un aer sofisticat camerei. Accesorizează patul, canapelele și fotoliile cu perne albastre și albe cu motive marinărești.

În final, vei fi de acord cu mine că decorarea casei de pe plajă este mult mai ușoară decât a unei case din oraș. E de ajuns să stai într-o după-amiază pe plajă, să privești liniștit marea și să cauți inspirație. Secretul unei amenajări reușite stă în modul în care vei mixa culorile și texturile astfel încât interiorul casei să fie complementar cu exteriorul acesteia.

casaplaja 4

Text: Diana Calfa, foto: www.pinterest.com

Categorii Lifestyle