Cum îți alegi nuanța de ruj mat potrivită, în funcție de subtonul pielii

De câte ori ți s-a întâmplat să stai minute în șir în fața rafturilor cu rujuri și efectiv să nu știi ce nuanță să alegi? Nu știu cum e la tine, dar dacă ar fi să adun tot timpul în care am stat să mă hotărâsc pe care-l iau acasă, cred că mi-ar ieși în total săptămâni. Le-aș pune pe toate la colecție, chiar dacă pe unele probabil le-aș ține pe post de bibelou, eventual le-aș da prietenelor să le încerce. De multe ori îmi dau seama că, din păcate, nu  toate nuanțele se potrivesc subtonului pielii mele, deși sunt absolut delicioase. Recent am trecut prin asta, când am descoperit noua colecție de rujuri lichide Matte Stain de la Melkior, de care m-am îndrăgostit la prima vedere. Recunosc că dintre cele 6 nuanțe ,cu greu m-am putut hotărî la cea care îmi va deveni best friend vara aceasta.

Și pentru că știu cât este de greu să iei o decizie în privința rujurilor, astăzi te voi ajuta să te hotărăști care e nuanța de Matte Stain potrivită pentru tine. În primul rând, trebuie să știi care este subtonul pielii tale – lucru care te va ajuta în mai multe domenii legate de beauty, așa că este un must să cunoști acest detaliu despre tine. Majoritatea persoanelor se încadrează în două mari subtonuri: cald sau rece. Cele care au subtonul rece au nuanțe albăstrui sau roșiatice ale pielii, în schimb, cele cu subtonul cald pot avea pielea măslinie sau aurie. Dacă ți-e greu să te decizi în ce categorie te încadrezi, înseamnă că ai un subton neutru, mixt (te încadrezi în ambele categorii).

Subton rece

Dacă ai părul bălai (dar nu este o regulă), ochii deschiși la culoare și nuanțe rozii ale pielii, clar te încadrezi în subtonul rece. De asemenea, verifică-ți încheieturile și vezi dacă ți se văd venele albăstrui. În cazul în care bijuteriile din argint sunt cele care îți completează perfect nuanța pielii, iar atunci când faci plaja te înroșești rapid, înseamnă că ai găsit subtonul pielii tale.

Pentru subtonul pielii tale, rujul care ți se potrivește mănușă este cel pe bază de violet . Ferește-te de nuanțele foarte deschise, light, deoarece îți vor diminua trăsăturile chipului în loc să le accentueze. Încearcă matte stain-ul în nuanța happy (prună), ecstasy (fuchsia) sau faithfully (liliac), perfecte pentru subtonul rece.

Subton cald

Dacă ai o nuanță galbenă, aurie sau măslinie a pielii, cel mai probabil te încadrezi într-un subton cald al pielii. De asemenea, dacă îți analizezi încheietura mâinii și venele tale sunt verzui, bijuteriile de aur sunt cele care ți se potrivesc perfect și te bronzezi cu ușurință, înseamnă că subtonul pielii tale este cald.

Pentru subtonul pielii tale, alege rujuri în nuanțe calde precum roșu aprins sau portocaliu. Nu îți fie frică să experimentezi și alege culori tari, pigmentate, care vor arăta irezistibil pe buzele tale vara aceasta. Încearcă rujul Matte Stain în nuanța sexy (roșu aprins), cel în nuanța joy (corai) sau, de ce nu, daring  (purpriu), pentru un look super hot.

Foto: hepta.ro, Melkior

Citește și:

Există 17 tipuri de perii de mascara și iată care e cea potrivită pentru tine