Cum îți accesorizezi părul iarna aceasta?

alexander_mcqueen_hepta_680884

Colorate și strălucitoare, accesoriile de păr nu trebuie trecute cu vederea în sezonul rece. Chiar deloc. Îți propun să descoperim împreună principalele tendințe ale accesoriilor de păr pentru iarna aceasta.

Broșe, agrafe, ace de păr și elastice colorate

Este 2 în 1 aici: prinzi podoaba capilară, dar îi oferi și o notă specială. Vorbim despre cum arătăm. Și arătăm bine. Agrafele cu pietre prețioase de la Bottega Veneta așezate în spatele urechii sau la ceafă, cele aflate sub semnătura Brock Collection sau cele în formă de fluture de la Bibhu Mohapatra pregătesc trecerea către clipsurile – gemene întânite la Sonia Rykiel, care prind șuvitele ușor răsucite pe ambele părți ale capului. În final ajungem la cele prezentate de Alexander McQueen – broșe și clipsuri în formă de floare, stele, ochi, lanțuri, toate într-o adevărată dezordine în păr.

Curea și panglică

Diferența între un look cuminte și altul ceva mai îndrăzneț poate fi făcut cu o curea și o panglică. Prinde coada de cal la baza gâtului, cu o curea, și vei înțelege ce vreau să spun. Sau inspiră-te de la Kerry Washington, care transformă o versatilă panglică neagră într-o fascinantă bentiță pe care  o asortează unei coc de balerină.

Flori, multe flori

Artificiale, naturale sau chiar metalice, de dimensiuni diferite, florile își fac prezența în mai toate prezentările. Le întâlnim la Rodarte, dar și la Dolce & Gabbana.

Tiare și bentițe

Bentițele vor fi și ele prezente în acest sezon. Indiferent de forma, culoarea, lățimea lor, acestea sunt accesorii de bază ale părului. Cele cu flori voluminoase, dar și cele cu mărgele sunt alegeri excelente. Poți opta pentru bentițe cu flori, așa cum face Dianna Agron, cu mărgele, dar și cu pietre prețioase și stele așa cum întâlnim la Ashley Williams. Emily Blunt și Charlize Theron merg pe aceeași variantă și își accesorizează coafura cu o bentiță strălucitoare. La Dolce & Gabbana bentița capătă un aer de poveste datorită fundelor. La Marchesa tiarele au o notă aristocrată, la Moschino un aer de prințesă răzvrătită, temele nautice fiind aduse într-o tiară triunghiulară de către Tommy Hilfiger. Nu în cele din urmă, dacă ești ceva mai conservatoare, Carmen Marc Valvo îți propune o bentiță clasică dar nu mai puțin atrăgătoare.

Boho chic, șaluri și baticuri

Boho chic este un stil de vestimentație care te duce cu gândul la nonconformismul artiștilor, un stil relaxat și la primă vedere dezordonat. Vestea bună este că în sezonul rece acest stil revine în tendințe. Așa cum revin și bentițele și eșarfele. Le poți alege într-o singură culoare sau în mai multe, în stil gipsy ca la Manish Arora, sub forma unui turban – Gucci sau cu accente gotice – Fenty x Puma. Sau poți opta pentru un simplu elastic în jurul capului, așa cum întâlnim la Versace. Baticurile legate sub bărbie te vor surprinde și ele plăcut în acest sezon. Fie că vorbim despre baticuri viu colorate ca cele ale lui Mary Katrantzou, sau despre ceva mai specialele baticuri din dantelă precum cele negre Dolce & Gabbana, ne aflăm în fața unei tendințe simpatice care merită a fi încercată.

Misterul feminității se păstrează cu voal, par a spune atât Vanessa Seward și Antonio Marras care acoperă întregul chip cu un voal negru cât și Moschino la care voalul este pe jumătate ars. Isabel Marant se joacă un pic dându-i forma unei flori sau atașându-l la o pălărioară. Voalul poate avea însă și alte forme, de stea, de exemplu.

Inspiră-te din tendințele acestui sezon și dă părului tău accesoriile pe care le merită!

SHOP THE STORY:

Foto: hepta.ro