Cum îngrijești și coafezi părul creț- Sfatul specialistului

păr creț

Indiferent că e scurt sau lung, părul creț este foarte ofertant atunci când vine vorba de cum îl coafezi. Iată câteva sugestii!

Împrietenește-te cu el și fă-i un program riguros de îngrijire

Un păr creț are nevoie să fie mai întâi acceptat, iubit și mai ales îngrijit. Fii prietenă cu părul tău! Îngrijește-l! Pentru că, un păr creț, care este uscat și degradat, este dificil de aranjat și de purtat. Ovidiu Cristea, DESIGN TEAM Sebastian Professional Romania, îți oferă câteva sfaturi pentru ca tu să bucuri de un păr creț cu aspect sănătos, îngrijit și frumos.

Primul pas: o vizită la coafor!

Ai părul creț. Cum îl tunzi și cum îl aranjezi? Părul creț este mai special, de unde concluzia clară: are nevoie de o rutină de frumusețe personalizată. Când alegi să-ți tunzi părul, trebuie să ții cont că există coafuri speciale pentru acest tip de păr. În acest caz, accentul se pune pe forme îndrăznețe. De ce? Deoarece, acestea sunt cele care scot în evidență punctul forte al părului creț: volumul generos. Și ar trebui să fii mândră de această calitate a părului tău.

păr creț

Tunde-l regulat!

Știi deja: părul creț crește diferit de cel drept. Uneori mai greu sau mai puțin vizibil. Dacă vrei să stimulezi creșterea acestui tip de păr, atunci ar trebui să îl tunzi un cm, la interval de 2-3 luni. Vârfurile sunt primele care se degradează, de aceea, ai grijă să le tunzi regulat. Astfel, părul nu se va mai despica sau încurca atât de repede și ușor. În plus, vei putea să-ți aranjezi părul mult mai ușor, deoarece după ce este tuns, acesta va fi mult mai disciplinat.

Nu îl fila!

Pentru a evita aspectul „frizzy”, un păr creț nu trebuie filat decât în cazuri excepționale. ​Părul creț se împacă bine cu coafurile de ocazie și este foarte apreciat de către hairstyliști. Împletiturile arată splendid pe un păr creț, permițând obținerea unui volum și a unei texturi senzaționale. De altfel, un păr creț nu necesită mari aranjamente, atunci când timpul nu permite. Este suficientă aplicarea unei spume de păr, a unei creme pentru bucle sau a unui ulei, pentru ca buclele să capete o formă ordonată și un luciu care să le pună în valoare.

TIPS! ​Dacă visezi la mai multă flexibilitate și la mai multă strălucire pentru buclele tale, atunci e un must să încerci gama Twisted de la Sebastian Professional. Sebastian Professional a creat gama Twisted pentru firele ondulate ți rebele. Produsele au la bază ingrediente marine, care îi conferă flexibilitate și strălucire părului.

Foto: Hepta.ro