Cum foloseşti corect şamponul uscat

Iniţial produsul pe care doar vedetele îl aveau întotdeauna la îndemână, şamponul uscat a devenit curând, datorită utilităţii lui, nelipsit din beauty kit-ul publicului larg. (Foto: Elie Saab SS16)

Este o soluţie rapidă şi simplă prin care ne putem revitaliza aspectul podoabei capilare, fără să trecem prin procesul spălării şi uscării părului. Există o multitudine de variante ale acestui produs, de la cele mai simple, la cele îmbunătăţite cu soluţii de styling sau parfum specific, până la cele dermatocosmetice.

Pentru a ne bucura la maxim de întreaga ingeniozitate a şamponului uscat, trebuie doar să îl folosim corespunzător, urmând îndeaproape paşii recomandaţi.

Şamponul uscat Batiste, disponibil într-o gamă diversificată în funcţie de culoarea părului, parfumul preferat şi efectele de styling, are instrucţiuni foarte clare de folosire:
– se agită flaconul, după care se pulverizează la rădăcina părului de la o distanţă de aproximativ 30 de centimetri (cu mâna flexată foarte puţin);
– îl lăsăm un minut să acţioneze, după care masăm scalpul folosindu-ne doar de vârful degetelor, până dispar toate particulele de şampon uscat de pe păr şi scalp;
– pieptănăm părul (nu şi pe cel ondulat) pentru a elimina pudra rămasă pe păr;
– coafăm părul în mod normal.

Batiste DS Cherry
Şampon uscat Cherry, Batiste

Şamponul uscat de la Klorane, antiseboreic sau în format spray, extrem de delicat, se aplică astfel: pulverizăm în mod uniform, de la o distanţă de aproximativ 30 de centimetri; lăsăm să acţioneze două minute; pieptănăm părul cu grijă, pentru a elimina orice particulă de pudră. Formula specială a acestor şampoane tratează excesul de sebum şi contribuie la sănătatea scalpului, oferind părului un aspect curat şi îngrijit.

sampon-uscat-cu-extract-de-urzica-150-ml-klorane-10019162 - Copy
Şampon uscat cu extract de urzică, Klorane

Poţi opta şi pentru şamponul uscat Dry Me din gama EIMI de la Wella, care promite un nivel mediu de volum şi o textură mată, ce-ţi va uşura cu mult procesul coafării părului. Acest şampon se pulverizează uniform pe păr după ce a fost agitat. Trebuie lăsat puţin să acţioneze, după care părul se piaptănă normal şi apoi se coafează. Conţine extract de tapioca, care reîmprospătează coafura şi absoarbe excesul de sebum.

Sampon uscat
Şampon uscat Dry Me, gama EIMI, Wella Professionals

Foto: hepta.ro