Cum facem diferența între bronzing & contouring

Fiecare produs de machiaj este realizat cu un anumit scop, așadar, atunci când dorim să ne cumpărăm diverse cosmetice, este ideal să știm exact în ce scop dorim să le utilizăm. Există multe produse care pot fi utilizate în mai multe moduri, precum pudra bronzantă sau iluminatorul, care pot fi aplicate atât pe pomeți, cât și pe ochi. Deseori observ faptul că anumite produse sunt confundate între ele, din cauza termenilor prea specifici pentru un public nespecializat.

Bronzerul și pudra de contur sunt unele dintre cele mai confundate produse de makeup. Multe persoane se întreabă dacă există vreo diferență între cele două, unele îl folosesc pe unul în scopul celuilalt, iar altele se întreabă dacă este necesar să le dețină pe ambele sau se pot descurca numai cu unul din acestea. Pentru a lămuri care este diferența dintre produsele de bronzing și cele de contouring, voi explica scopul fiecăruia și modul în care acestea trebuie aplicate și alese.

BRONZERUL

Acest produs este dedicat bronzării tenului, după cum sugerează și numele. Este un maro cu subton cald, pe care îl poți folosi pe zone mai întinse decât ai face cu pudra de contur. Nu necesită o aplicare foarte precisă, se poate tapota cu o pensulă destul de mare și de moale pe extremitățile feței. Aplică-l pe frunte, pe pomeți, pe linia gâtului și pe gât, un strop pe tâmple și pe nas. Trebuie doar să ai grijă ca marginile să fie bine uniformizate, în așa fel încât să nu existe o trecere bruscă. Acest produs este disponibil în mai multe texturi: pudră, cremă sau gel. Alege formula care ți se potrivește cel mai bine în funcție de tipul de ten, textura pielii și comoditatea de aplicare. Desigur, după cum menționam anterior, bronzerul poate fi folosit și ca fard pentru pleoape.

CONTOURING

Spre deosebire de bronzer, acest produs are un subton rece, se utilizează pe suprafețe mult mai restrânse și este destinat creării efectului de subțiere a feței. Este un pic mai dificil de utilizat decât bronzerul deoarece trebuie aplicat cu precizie mai mare și uniformizat foarte bine la margini. Produsele de contouring vin într-o nuanță de maro rece deoarece sunt gândite ca să creeze efectul de umbră, iar umbrele au întotdeauna o culoare rece. Zonele pe care trebuie aplicată pudra/crema de contouring diferă întotdeauna în funcție de trăsăturile fiecărei persoane. Produsul se aplică strict pe acele zone pe care dorim să le micșorăm sau cărora vrem să le reducem volumul. În principiu, acesta se aplică sub pomeți pentru a crea iluzia de onraji sculptați, ușor mai ridicați, iar pe frunte numai în cazul în care dimensiunea acesteia este mai mare și dorim să o reducem. Se poate aplica de asemenea pe linia bărbiei pentru a subția fața și pe conturul nasului pentru ca acesta să pară mai mic. Deoarece este o tehnică ce necesită mai mult antrenament, este bine să începem cu o cantitate foarte mică de produs și să adăugăm treptat mai mult, numai dacă este cazul. Este de preferat să începem cu nuanțe mai deschise, care să se piardă ușor în piele pentru ca, în cazul în care greșim la aplicare, să nu fie un efect foarte evident.

Nu este necesar să ne conturăm fața zilnic, ci, mai degrabă, putem utiliza acest truc în cadrul unor evenimente speciale sau pentru o ședință foto. Bronzerul este mai probabil un produs care poate fi utilizat zilnic, deoarece acesta adaugă acea notă de prospețime, de căldură și de senzație a unui ten atins de razele soarelui, chiar dacă suntem într-un anotimp rece.