Cum decorezi o masă pentru o petrecere în aer liber ?

foto masa bujoriAi de organizat o petrecere în aer liber și nu știi cum să decorezi masa la care vor sta invitații? Am pregătit câteva idei simpatice pentru mese relaxate care se desfășoară în grădină sau pe terasă.

Așadar, când vine vorba de organizat petreceri, mie cel mai mult îmi place să mă ocup de decorat, pentru că, atunci când vine vorba despre mâncare, prefer să las alegerea pe mâna celor cărora chiar le face plăcere să gătească (și se pricep la asta!).

Așadar, mai întâi avem în vedere decorațiunile florale. Primăvara și vara sunt două anotimpuri perfecte din punct de vedere al oganizării petrecerilor în aer liber. Peste tot găsim flori de sezon (lalele, bujori, flori de câmp) la prețuri foarte accesibile, așadar ele reprezintă un punct de plecare foarte bun pentru a alege tematica coloristică în ceea ce privește aranjatul mesei.

  1. Prima sugestie: Voi fi subiectivă, așa că florile pe care voi merge în prima variantă, și cea mai complexă dintre ele, are în centrul atenției bujorii.

Colaj BUJORI

  • Pentru decorul mesei propun farfurii cu flori, fluturi sau chiar buline în tonuri de galben, roz sau albastru.
  • În ceea ce privește paharele, cred că trebuie să fie cât mai simple, pentru că vom aranja florile pe un suport de tort, în formele pentru brioșe sau chiar în stropitoarea cu care udăm florile din grădină.
  • Dacă preferi veselă din plastic (mai practică afară și în cazul meselor la care participă și copiii), vă recomand să alegeți una care să imită foarte bine efectul de porțelan. Tacâmurile pot fi din plastic, cu condiția să fie colorate.
  • Șervețelele nu trebuie să fie toate cu același model (nu-i așa că mereu avem prin casă câteva șervețele rămase din alte seturi?).
  • Cartonașele cu numele invitaților dau un touch personal mesei și petrecerii, dar ajută mult și la partea de organizare, astfel încât toată lumea își găsește rapid locul. Sfat: încearcă să scrii de mână numele pe cartonașe, vor avea un aer mult mai personal.
  • Pentru sărbătorit se poate face o coroniță de flori pe spătarul scaunului cu numele (sau vârsta în cazul în care este ziua de naștere a unui copil), iar pentru asta nu ai nevoie decât de o sfoară și niște flori (eventual le poți recupera pe cele care s-au rupt sau au rămas stinghere după aranjamentele cu flori de pe masă).

cartonase nume

2. A doua sugestie pentru decorațiunile florale are în centru florile de câmp.

Le poți pune în mai multe vaze mici de-a lungul mesei sau, și mai interesant, poți face cornete din șervețele, umplute cu flori, pe care să le pui pe farfuria de antreu a fiecărui invitat.

Pentru un bar sau un loc în care poți lăsa aperitivele, poți improviza un decor simpatic din cutii obișnuite sau paleți din lemn, pe care le decorezi cu lampadare sau pampoane.

Flori de camp

bar

Așadar, să înceapă petrecerea!

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle