Cum arată grădinile regale de la Palatul Buckingham

gradini palatul buckingham

Cu ocazia sărbătoririi Săptămânii Naționale a Grădinilor, Palatul Buckigham a publicat imagini cu grădinile regale, care pot fi admirate în toată spelndoarea lor.

Chiar dacă Regina Elizabeta a IIa s-a retras în timpul carantinei la Castelul Windsor de lângă Londra alături de Prințul Philip, suveranul a ținut să marcheze celebrarea Săptămânii Naționale a Grădinilor cu imagini spectaculoase din interiorul curții Palatului Buckigham, care se mândrește cu cea mai frumoasă peisagistică englezească, întreținută de o armată de grădinari. Este binecunoscută apetența englezilor pentru îngrijirea grădinilor, iar cea mai frumoasă dintre ele cui ar putea să-i aparțină dacă nu Reginei.

gradini palatul buckingham

gradini palatul buckingham

”Sărbătorim Săptămâna Națională a Grădinilor și uriașele beneficii pe care natura le poate avea asupra sănătății noastre, mai ales în timpul acestor vremuri grele”, au spus reprezentanții Palatului alături de imaginile cu arbuștii și florile muticolore de pe domeniu.

Domeniul de la Buckingham e întreținut de o echipă de grădinari angajată de familia regală, iar printre piesele de rezistență se numără doi copaci plantați de însăși Regina Victoria și de Prințul Albert și alte două exemplare rare – cedrul de Himalaya și arborele trompetă.

gradini palatul buckingham

gradini palatul buckingham

gradini palatul buckingham

Domeniul mai are, de asemenea, și un lac și un teren de tenis și a fost de câteva ori cadrul, perfect pentru nunțile regale. Suprafața de gazon măsoară cât patru stadioane Wembley și este perfect întreținută, iar întinderea acoperită cu flori, arbuști și copaci constituie habitatul perfect pentru fauna sălbatică formată din de păsări și din animale mici.

gradini palatul buckingham

gradini palatul buckingham

Grădinile de la Palatul Buckigham sunt deschise publicului în fiecare vară, totuși, din păcate, anul acesta, din cauza pandemiei, domeniul nu va mai fi accesibil.

Domeniul de la Buckigham a fost prezentat în toată splendoarea lui și în cadrul documentarul realizat pentru ITV de Sir David Attenborough, în care Regina Elizabeta îi face un tur complet cunoscutului cercetător naturalist britanic.

Foto: Hepta, Buckingham Palace Mark Lane

Categorii Lifestyle