Cum arată cele mai noi genți Moschino

Designerul Jeremy Scott este cunoscut pentru colecțiile sale ieșite din tipare, iar aceasta nu face exceptie. După ce anul trecut lansa colecția toamnă-iarnă cu itemuri inspirate din emisiunea de televiziune „Pretul Corect”, iar gențile sale în formă de paste de dinți au surprins pe toată lumea, Moschino vine acum în atenția noastră cu două modele noi de genți.

Marca de lux italiană a pus în vânzare două modele inspirate de “vedetele” brutăriei franceze: o poşetă în formă de baghetă şi o geantă mini în formă de croissant. Geanta Moschino în formă de baghetă are un preţ de 795 de euro, adică costul a 900 de baghete de 250 de grame. Cea Croissant are acelaşi preţ- destul de piperat, după gusturile unora…

O scurtă istorie a brandului

Franco Moschino iubea pictura și a studiat la Brera Fine Arts Academy, din Milano, apoi a lucrat ca desenator și designer la Cadette și Versace.

Încurajat de Gianni Versace, Franco Moschino își deschide propria companie, Moonshadow, în 1983, și lansează brandul Moschino, iar trei ani mai târziu, prezintă publicului și prima colecție pentru bărbați, iar peste numai un an scoate pe piață și cel dintâi parfum pentru femei al brandului.

În 1988 apar linia Cheap & Chic și Moschino Jeans, iar în ‘89 se inaugurează, la Milano, și primul magazin Moschino.

Bolnav de SIDA, Franco moare în 1994 în urma unui atac de cord. După dispariția lui, Rossella Jardini, prietenă bună, cea care i-a fost alături chiar de la începutul carierei și mâna lui dreaptă, preia conducerea brandului.

Timp de 19 ani, Jardini a fost director de creație și “muză”. A avut colecții dintre cele mai variate, de la cele sexy, la cele inspirate din anii 60 și ținutele lui Audrey Hepburn. În 2013, la 30 de ani de Moschino, Rossella Jardini a lansat o colecție în amintirea lui Franco, ultima pentru ea la Moschino.

După plecarea acesteia, chiar în același an, designerul Jeremy Scott este numit director de creație la Moschino. La fel ca Franco Moschino, Jeremy Scott are umor, știe cum să ironizeze opulența și să ducă mai departe moștenirea lui Franco.