Cum arată Casa de la Althorp în care și-a petrecut copilăria Prințesa Diana

althorp diana

Prințesa Diana și-a petrecut copilăria pe domeniul familiei ei nobile de la Althorp. Acesta este totodată și locul în care este înmormântată Prințesa Inimilor. 

Prințesa Diana provine dintr-o familie nobilă, care deține domeniul de la Althorp încă din secolul al XVI-lea. În prezent, casa e locuită de fratele Dianei, Contele Charles Spencer. Proprietatea se întinde pe mai multe hectare, iar casa are 90 de camere, face parte din patrimoniul istoric al Marii Britanii și joacă și rol de muzeu. Domeniul de la Althorp găzduiește unele dintre cele mai rafinate colecții de mobilier, picturi și obiecte de artă dintre casele nobiliare din Europa, iar fiecare cameră are propria ei poveste.

althorp diana

Holul de la intrare este dominat de o scară masivă de lemn, de un candelabru de cristal și de picturi valoroase

althorp diana

Biblioteca este camera favorită din casă a Contelui Charles Spencer, loul în care își petrece cel mai mult timp. Pereții sunt tapetați din podea și până în tavan cu rafturi cu cărți.

Unul dintre dormitoarele casei, decorat în tonuri de bleu.

Galeria de artă de la Althorp are o lungime de 35 de metri, iar aici sunt expuse numeroase tablouri care datează încă de la 1600

althorp diana

Una dintre numeroasele sufragerii ale casei, cu rol de salon de primire

althorp diana

Great Room – a fost folosită în trecut de al doilea Lord Spencer – George John, petru întrunirile de natură politică, dar acum e folosită ca sală de luat masa și spațiu de întâlniri de afaceri.

althorp diana

Camera Marlborough a folosit drept sală formală pentru dineuri, unde încăpeau 42 de invitați. Este denumită după Sarah, Ducesă de Marlborough

Dormitorul de stejar – Aceasta este camera în care unul dintre descendenții familiei  – Primul Conte Spencer, John, unul dintre cei mai bogați bărbați ai epocii, s-a căsătorit cu filantroapa engleză Georgiana Poyntz, în 1754. Tot aici a stat și Winston Chruchill, în 1934, pe când se documenta pentru cartea sa despre Ducele de Marlborough.

Foto: Hepta, spencerofalthorp.com

Categorii Lifestyle