Cum aplici acidul hialuronic pentru efecte maxime

Acidul hialuronic este un ingredient de bază al menținerii tenului cu aspect întinerit mai mult timp. Are efecte anti-age, de estompare a ridurilor, de menținere a aspectului luminos al pielii, dar are reguli de aplicare de care trebuie să ții cont pentru efecte maxime.

Derivat din surse naturale și prezent în mod natural în pielea și articulațiile noastre, acidul hialuronic este ingredientul inegalabil în îngrijirea pielii, fie că este vorba de un ten fără probleme, unui sensibil sau unul gras.

În timp, organismul nu mai produce suficient acid hialuronic, de aceea aspectul pielii devine tern, obosit, ridurile accentuate. Așa că îl poți ajuta cu creme și serumuri pe bază de acid hialuronic pentru un efect de hidratare și umplere. Însă, folosit incorect, acidul hialuronic poate avea efectul opus hidratării, așa că nu îl poți aplica pur și simplu și să aștepți efecte maxime.

Reguli de care trebuie să ții cont:

  1. Mediul

Acțiunea acidului hialuronic constă în atragerea apei din atmosferă. Dar dacă trăiești într-un mediu foarte uscat, acidul hialuronic o va folosi pe cea din celule, accentuând aspectul deshidratat al pielii. În acest caz, un umidificator sau un spray cu apă termală sunt foarte utile.

  1. Paharul cu apă

Acidul hialuronic nu aduce un aport de hidratare, de aceea, trebuie să asiguri hidratarea și din alte surse. Bea o cană cu apă călduță imediat ce te trezești (adaugă și un pic de vitamina C), pentru a ajuta organismul să completeze lipsa hidratării din timpul nopții. Asigură-te că bei suficientă apă și pe parcursul zilei.

  1. Aplică pe pielea umedă

Acesta este un detaliu-cheie. Acidul hialuronic oferă beneficii maxime atunci când este aplicat pe pielea umedă! De exemplu, după curățarea tenului (cu demachiant sau cu un gel blând), folosește un spray cu apă termală pe față pentru a o umezi (acesta conține numeroase minerale responsabile de vindecarea și fortifierea pielii), și, înainte ca apa să se evapore, aplică serumul cu acid hialuronic cu mișcări circulare blânde. Apoi, aplică crema ta de zi (adaptată nevoilor tenului: anti-sebum, anti-age, s.a.m.d.).

Produse de îngrijire a tenului pe bază de acid hialuronic

Mască-șervetel Fresh Mix Cu Acid Hialuronic, Garnier, 19 lei

Masca șervețel Fresh-Mix cu Acid Hialuronic de origine naturală de la Garnier hidratează intens, dă volum tenului și reduce liniile fine. Este soluția ideală pentru revitalizarea și împrospătarea tenului. După 15 minute, tenul devine mai suplu, este hidratat intens, arată mai neted. După o săptămână, tenul arată hidratat, ferm și cu aspect întinerit, ridurile sunt estompate. Plicul conține 1 doză hidratantă cu acid hialuronic păstrată separat până la pregătirea măștii și un șervețel uscat cu extract din alge. Masca fresh se creează instantaneu atunci când este impregnată cu doza hidratantă. O singură aplicare conține echivalentul unei sticle de serum de 30 ml.

Ser Just Hyaluronic Acid 5% , Revox, 30 lei

Serul cu acid hialuronic este recomandat pentru tenul deshidratat, uscat sau tenul cu linii fine, riduri. Poate fi utilizat împreună cu orice alt produs din gama Just, în cadrul ritualului zilnic de îngrijire. Se aplică 4-5 picături pe tenul curat prin mișcări de masaj lejer până la absorbție.

Ser Hyaluronic Acid 2% + B5, The Ordinary, 37 lei

Fomulahidratantă, cu acid hialuronic ultra-pur cu adaos de vitamina B5, care îmbunătățește hidratarea la suprafață, combină greutatea moleculară joasă, medie și ridicată a acidului hialuronic cu noua generație de acid hialuronic reticulat, concentrație de 2% pentru o hidratare în profunzime, într-o formulă fără ulei. Formula este: fără alergeni, fără ftalați, fără gluten, fără microplastic, fără nuci, fără parafină, fără parfum, fără pigmenți, fără silicon, fără sulfați, fără ulei, netestat pe animale, non-comedogenic.

Foto: PR, douglas.ro, pexels.