Cum alegi costumul de baie perfect în funcție de siluetă

intro

La fel ca în cazul oricăror alte haine sau accesorii, costumele de baie pot modela” optic silueta, astfel încât să scoată în evidență atuurile și să camufleze imperfecțiunile. Iată ce să alegi, în funcție de forma siluetei tale:

Dacă ai o siluetă androgină

2

— Costumele de baie retro, stil pin-up, accentuează senzualitatea şi fac astfel încât silueta să pară mai feminină.

— Optează pentru culori tari, aprinse, imprimeuri şi orice detaliu feminin (drapaje, detalii sub forma volanelor, aplicaţii simpatice).

— Un costum de baie întreg cu decupaje în lateral (la nivelul torsoului) va crea iluzia unei siluete în formă de clepsidră.

— Evită sutienele tip bandeau şi slipurile stil hipster.

Dacă ai o siluetă voluptuoasă

11

— O variantă ideală este un costum de baie dintr-o singură piesă, cu decolteu în V – va camufla zonele cu probleme (posterior proeminent, abdomen netonifiat, etc), punând în schimb accent pe decolteu.

— Un costum de baie retro (de genul celor stil pin-up – slip cu talia înaltă şi sutien cu cupe întregi) camuflează zonele cu probele şi îmbracă la fix formele, conturând o talie de clepsidră.

Dacă eşti minionă

5

— Poţi alungi optic silueta cu ajutorul unui costum de baie decupat adânc la nivelul picioarelor (în stilul celor populare în anii ’90, gen Baywatch, în cazul celor întregi, sau un string bikini dacă preferi un costum din două piese).

— Optează pentru un decolteu în V, care alungeşte optic torsoul.

— Dacă mergi pe variante monocrome, orientează-te către nuanţele tari, iar în cazul imprimeurilor, dungile oblice sau printurile în zig-zag sunt alegeri potrivite.

Dacă ai picioarele scurte

6

— Creează iluzia unor picioare mai lungi (şi, implicit, a unei talii alungite şi mai zvelte) cu ajutorul unui slip sau costum de baie dintr-o singură piesă cu decupaje adânci la nivelul picioarelor.

Dacă ai un torso prea scurt

9

— Alungeşte optic torsoul cu ajutorul unui slip cu talie joasă purtat alături de un sutien care se prinde în jurul gâtului.

— Poţi încerca un costum de baie decupat adânc la nivelul picioarelor şi de asemenea în lateral, la nivelul torsoului.

— O opţiune excelentă este şi un costum de baie întreg cu un decolteu în V ultra-adânc.

Dacă ai umerii laţi

10

— Un costum de baie pe un singur umăr (fie că este vorba despre unul întreg sau un sutien pe un umăr) va distrage atenţia de la linia orizontală prea lată a umerilor.

— Poţi merge pe varianta unui costum de baie întreg, cu decolteu în V, și care are decupaje sau detalii imprimate în lateral, la nivelul torsoului, atrăgând astfel atenţia asupra taliei și a decolteului.

— Atrage atenția asupra părții inferioare a siluetei cu un costum decupat adânc la nivelul picioarelor.

Dacă ai bustul mic

4

— Adaugă volum cu ajutorul imprimeurilor, al aplicaţiilor, volanelor, suprapunerilor de material, sau orice fel de detalii tridimensionale poziționate la nivelul bustului.

— Sutienele tip bandeau flatează un bust de dimensiuni mici.

— În cazul imprimeurilor, optează mai degrabă pentru cele de dimensiuni mari.

— Mergi pe varianta culorilor tari în zona bustului (eventual în contrast cu nuanţe închise în partea inferioară a corpului, pentru a atrage atenţia în partea de sus).

— Dungile orizontale sau oblice sunt de preferat în favoarea celor verticale.

Dacă ai bustul proeminent

3

— Ai nevoie neapărat de susţinerea adecvată, aşa că este bine, în special dacă ai bustul foarte mare, să optezi pentru un sutien care se leagă împrejurul gâtului, şi, eventual, ranforsat în partea inferioară.

— Sutienele stil balconette pun în valoare bustul, la fel şi cele cu decolteu în V.

— Dacă îţi doreşti să minimizezi optic un bust prea proeminent, mizează pe piese monocrome, iar dacă optezi totuşi pentru imprimeuri, mergi pe varianta celor de mici dimensiuni.

— În cazul costumelor de baie dintr-o singură piesă, optează mai degrabă pentru cele cu cupe deja încorporate, astfel încât să poată asigura susţinerea necesară.

— Evită costumele de baie stil string bikini şi sutienele cu detalii tridimensionale (aplicaţii, volane, etc).

Dacă ai un posterior plat

8

— Optează pentru slipuri în stil brazilian în favoarea celor care acoperă întreg posteriorul

— Volanele sau aplicaţiile tridimensionale sau detaliile grafice pe spatele slipului oferă extra volum.

— Evită nuanţele închise în partea inferioară a corpului. Eventual, în cazul costumelor de baie din două piese, poţi opta pentru un sutien într-o culoare închisă şi un slip într-o nuanţă aprinsă, pentru a crea un contrast care pune accent pe posterior.

Dacă ai un posterior proeminent

7

— Slipurile retro, cu talie înaltă, îmbracă la fix un posterior rotund, accentuandu-i senzualitatea.

— Evită slipurile stil string bikini şi pe cele în stil brazilian.

— Echilibrează aspectul de ansamblu al siluetei purtând un slip monocrom într-o nuanţă închisă, alături de un sutien cu imprimeu sau într-o culoare aprinsă.

Dacă ai coapse proeminente

coapse mari

— Un slip stil fustă poate camufla o pereche de coapse neindeajuns de tonifiate.

— Poţi distrage atenţia de la nivelul coapselor cu un costum de baie care are un detaliu statement în partea de sus (un volan, o fundă, etc.)

Acum că ai identificat costumul de baie ideal pentru silueta ta, îl poți achiziționa în doi timpi și trei mișcări, cu un click mai jos.

SHOP THE STORY: