Cum alegi costumul de baie perfect, în funcție de silueta ta

Atunci când îți alegi costumul de baie, trebuie să ții cont de câteva reguli, așa cum procedezi atunci când alegi lenjeria intimă. Obiectivul tău trebuie să fie întotdeauna acela de a te simți bine, iar o ținută potrivită nu poate decât să te ajute să atingi acea stare. Iată câteva lucruri utile despre alegerea costumului de baie:

În primul rând, să-ți cunoști și să-ți accepți corpul reprezintă un pas foarte important în selectarea costumului de baie care să te facă să te simți ca o sirenă. Astfel, costumul de baie trebuie să îți vină perfect. O măsură mai mică sau mai mare, indiferent de modelul acestuia, poate duce la un dezechilibru al armoniei siluetei, lucru pe care nu l-am găsit niciodată trecut pe lista de dorințe a unei femei. 

Alessandra Ambrosio în campania SS20 a propriului brand

Ai grijă în special la alegerea cupei sutienului – cele mai multe momente de disconfort apar din cauza alegerii greșite a modelului acestuia. Dacă ai un bust generos, poți opta fie pentru un model cu bretele late, fie pentru un costum de baie cu bretele pe care le legi la spate. Evită efectul de push-up, volanele și tăieturile asimetrice. Acestea sunt recomandate celor cu un decolteu mai mic.  Forma de triunghi, care este adevărat că e ideală pentru bronz, nu le este recomandată decât celor cu un bust mediu; pe un piept fără volum va da senzația nedorită de plat, iar pe un piept voluminos ar putea avea un efect ușor vulgar, de asemenea de evitat. 

Nici cu bikinii nu este de glumă. Nu suntem toate îngerași de podium și nici nu ar trebui să fim. Însă trebuie să facem și aici alegerea corectă. Dacă abdomenul tău nu este o tablă de șah, te poți orienta către bikini cu talie înaltă, precum cei pe care îi purta Marilyn Monroe. Talia joasă este perfectă pentru un trup atletic. 

Poți oricând să mizezi pe un costum de baie întreg – sunt foarte puține femei cărora acest tip de costum de baie nu le vine bine; costumul de baie întreg bine ales are capacitatea de a-ți pune în valoare cele mai frumoase detalii ale trupului, de la bust, la șolduri și chiar cu efectul alungirii picioarelor dacă alegi un model asemănător iconicului costum roșu din Baywatch.

Pamela Anderson, „Baywatch” (1993)

Dar dacă îți dorești ca pielea ta să fie cât mai expusă, optează pentru un model construit de la început cu această intenție. Cum spuneam, o măsură mai mică nu va păcăli, totuși, schița designerului!

Alege o culoare care să se potrivească tenului tău. De exemplu, dacă pielea ta are un ton măsliniu natural, poți miza cu încredere pe nuanțe aprinse de roșu, de oranj sau de galben, cu inserții aurii, dar dacă ai un ten lăptos, alb, foarte fin, poți opta pentru un costum de baie cu imprimeuri grafice, botanice sau, dacă își plac modelele uni, poți alege nuanțe de albastru, verde sau chiar negru. Dacă sunt zone pe care îți corești să le evidențiezi și zone de care nu ești prea încântată, alege să pui accentul de culoare pe detaliile care îți plac cel mai mult la tine, în contrast cu celelalte.

Destinația te poate inspira în alegerea costumului de baie, așa că nu ignora nici mediul și, desigur, nici măsurile de siguranță – natura este, până la urmă, cea mai mare muză!

Foto: Hepta