Cum alegem fondul de ten care ni se potrivește?

Una dintre cele mai des întâlnite întrebări în rândul femeilor care se machiază, este ,,Cum îmi aleg nuanța potrivită de fond de ten?”. Desigur, nuanța fondului de ten pe care îl purtăm este crucială în aspectul final al machiajului, dar nici alegerea finish-ului acestuia nu trebuie neglijată.

Spre deosebire de anii trecuți, în această perioadă, brandurile de cosmetice pun mult mai mult accent pe individualitate, așadar, avem de unde alege. Nu mai este nevoie să ne facem griji că nu vom putea găsi produsele potrivite pentru noi. Fenty Beauty de Rihanna este unul dintre brandurile care s-au remarcat prin grija pe care o oferă față de clienții și potențialii clienți. Aceștia au lansat o gamă de nu mai puțin de 40 de nuanțe de fond de ten, din care este imposibil ca orice persoană să nu găsească o nuanță potrivită tenului său.  Până de curând, persoanele care au pielea foarte deschisă sau foarte închisă erau practic excluse din calcul atunci când venea vorba despre realizarea produselor de machiaj, însă acum, industria de beauty se află într-o direcție ascendentă de dezvoltare.

Atunci când mergi la magazin să îți cumperi fond de ten, trebuie să ai câteva aspecte clar stabilite în minte – cu ce scop îl cumperi, când vrei să îl porți (zilnic sau la petreceri), ce tip de ten ai (gras, uscat, mixt), care este subtonul pielii tale (galben, neutru, rose), gradul de acoperire (mare, mediu, mic) și care este aspectul final pe care îl dorești (satinat, mat, lucios). După ce ai stabilit aceste aspecte, trebuie să fii conștientă de faptul că, indiferent de zona pe care îl testezi, fondul de ten se alege cel mai bine atunci când îl vezi la lumină de zi. Pentru că în magazin nu este posibil acest lucru, cel mai corect mod în care poți testa un fond de ten este prin cererea unei mostre pe care o poți lua acasă. Toate magazinele de cosmetice au obligația de a-ți oferi o mostră de produs din testerele afișate la raft, acesta este și scopul lor. În anumite magazine precum Sephora, ți se oferă direct produsul într-un recipient special pe care nu trebuie să îl achiți. În cazul în care magazinul din care dorești să achiziționezi fondul de ten nu deține astfel de recipiente, poți veni cu un borcănaș mic de acasă, foarte bine curățat și sterilizat, în care să poți lua o cantitate de produs care să îți poată ajunge pentru o utilizare. În acest fel nu poți da greș, atunci când vine vorba de alegerea produsului ideal pentru tine deoarece testezi nuanța liniștită, acasă, la lumină de zi, testezi modul în care produsul se împacă cu tenul tău, vezi rezistența acestuia dar și gradul de acoperire. Abia după ce porți o zi întreagă fondul de ten poți decide dacă este cel care ți se potrivește și răspunde aspectelor menționate anterior.

Câteva fonduri de ten care nu lipsesc din kit-ul meu atunci când machiez sunt:

MAKE UP FOR EVER Ultra HD – are consistență de gel, nu încarcă tenul, este comod de purtat, acoperirea este medie, finish-ul satinat și se fotografiază excelent, disponibil la Sephora.

Atunci când am nevoie de ultra-rezistență, folosesc MAKE-UP ATELIER PARIS Waterproof Foundation – acoperirea este medie spre mare, finish-ul este mat, fără a încărca tenul, textura este ușoară și rezistă pe tot parcursul serii, disponibil la Magazinul de Make-up.

Foto sus: hepta.ro