Cum adaptezi 5 piese provocatoare pentru ținuta de birou

intro q
Indiferent cât de destinsă ar fi atmosfera în biroul tău şi cât de relaxat ar fi dress code-ul, există câteva piese pe care nu ar trebui să le porţi vreodată în acest context – pantalonii scurţi sau şlapii, de exemplu, şi cam orice altă piesă de îmbrăcăminte (sau pantofi) care lasă prea multă piele la vedere. Cu toate acestea, folosindu-te de câteva trucuri, poţi adapta o serie de haine (în mod normal un pic prea senzuale pentru birou) astfel încât să compună o ţinută business-like.

Rochia furou

Una dintre cele mai populare tendinţe ale sezonului, rochia furou poate fi adaptată cu uşurinţă pentru a fi purtată la birou. Secretul este layering-ul. Adaugă pe dedesubt un body pe gât (şi eventual cu mânecă lungă sau trei sferturi) – o alternativă care, spre deosebire de un top sau tricou, nu va face cute inestetice, vizibile, pe sub rochie. Completează cu accesorii elegante şi uşor sobre – o geantă structurată şi pantofi cu toc pătrat. Legat de bijuterii, limitează-te la piese minimaliste, precum un ceas şi un colier stil choker.
q11

Topul transparent

O cămaşă sau o bluză din material foarte fin şi subţire poate fi purtată la birou atâta vreme cât pieptul şi abdomenul rămân acoperite – asortează o rochie stil sarafan şi astfel, laşi la vedere mânecile şi gulerul topului (dacă alegi o rochie foarte decoltată, poţi purta în plus pe dedesubtul cămăşii o bustieră din dantelă). În cazul în care alegi un sarafan scurt, ai putea asorta pe dedesubt o pereche de pantaloni (un model cu siluetă largă ar merge perfect).
q44

Fusta scurtă

Dacă vrei să porţi o fustă scurtă la birou, îţi propun să ocoleşti modelele foarte strâmte şi să optezi în schimb pentru o siluetă A-line sau trapez. Poţi merge pe o variantă imprimată sau într-o nuanţă vibrantă (sau chiar ambele), atâta vreme cât echilibrezi aspectul de ansamblu cu elemente casual şi relaxate – un tricou clasic, într-o nuanţă neutră (alb, negru, gri, beige), o vestă lungă (ideal ar fi să depăşească tivul fustei), şi flats (pentru contrast, poţi alege pantofi de inspiraţie masculină). Păstrează bijuteriile în zona minimalistă şi feminină.
q33

Rochia căzută pe umeri

Încă un trend ultra-popular al sezonului, rochia cu umerii căzuţi poate fi adaptată pentru registrul business dacă asortezi un top sau body cu mâneci lungi. În cazul de mai jos, în care îţi propun o tunică off-the-shoulder, poţi adaga şi o pereche de culottes. Pentru a nu încarcă excesiv look-ul de ansamblu, limitează numărul de bijuterii şi alege pantofi şi o geantă în aceeaşi familie cromatică cu elementele de bază ale ţinutei.
q22

Topul scurt

Dacă vrei să porţi un crop top la birou, îţi propun să îl utilizezi pe post de bustieră, pe dedesubtul unei cămăşi de inspiraţie masculină, astfel încât să fie vizibil în zona în care este deschis nasturele de sus, dar să acopere abdomenul. Completează ţinută cu o pereche de pantaloni pană, pantofi sau sandale cu toc gros pătrat şi o poşetă structurată. Ca accesorii, îţi propun o pereche de cercei şi, în loc de colier, o eşarfă pătrată.
q55
SHOP THIS STORY: