Cum acoperim corect cearcănele

Sunt întrebată constant: ,,Care este cel mai bun anticearcăn?” – această întrebare are un răspuns puțin mai elaborat decât s-ar aștepta multă lume. Nu există ,,cel mai bun anticearcăn”. Există unul sau mai multe produse potrivite pentru fiecare dintre noi în parte. Atunci când alegem un concealer trebuie să luăm în considerare mai mulți factori precum – tipul de ten (gras/uscat/mixt), tonul pielii, dar și nuanța cearcănelor. Abia după stabilirea acestor trei aspecte putem porni în căutarea unui anticearcăn.

De asemenea, este foarte important să deosebim un anticearcăn (produs corector) de un iluminator. Mascarea cearcănelor se diferențiază de trucul iluminării zonei de sub ochi. Acestea sunt două metode diferite cu ajutorul cărora obținem rezultate diferite. Primul pas trebuie să fie întotdeauna mascarea cearcănelor, zonelor care tind să aibă o nuanță mai închisă, ușor mov. Acest pas este obligatoriu de bifat, cel de iluminare este opțional. Pentru a putea acoperi zonele cu pigment mai închis, nu trebuie să folosim niciodată un concealer mai deschis la culoare decât nuanța pielii. Dacă vom folosi un astfel de produs, nu vom face decât să iluminăm zona cu probleme și să o scoatem și mai tare în evidență. Teoria culorilor este cea care ne va veni în ajutor în acest caz. Deoarece oranjul este complementar albastrului pe cercul cromatic, trebuie să ne uităm întotdeauna după un anticearcăn cu subton oranj-piersică. Cu cât avem tenul în nuanță mai deschisă, vom opta pentru subtonul piersică, cu cât avem un ten mai închis la culoare, vom opta pentru nuanțe cu subton mai degrabă oranj. Pentru tenul deshidratat, este de preferat să alegem un concealer mai hidratant/cremos precum BENEFIT Boi-ing Brightening Concealer, disponibil în magazinele Sephora. Acest produs are o textură cremoasă, iar nuanțele au un subton piersică, ideal pentru corectarea cearcănelor.

Dacă pielea de sub ochi este mixtă, poți opta pentru anticearcănul de la ANASTASIA BEVERLY HILLS, ideal atât pentru mascarea cearcănelor, cât și a micilor imperfețiuni de pe față. Acest produs are o acoperire extrem de mare și, tocmai de aceea, trebuie aplicat în cantități mici. Este disponibil în saloane și aici

Dacă ești în căutarea unui produs mai fluid, mai lejer ca textură, atunci L.A. GIRL Pro Conceal este ideal pentru tine. Acest anticearcăn nu lipsește niciodată din kit-ul meu tocmai datorită proprietății sale de acoperire fără a încărca tenul. Este disponibil într-o mulțime de nuanțe, de la cele cu subton piersică, până la cele cu subton oranj și are chiar și versiuni de iluminare si contouring. Îl găsești aici.

Atenție! Nu aplica niciodată mai mult produs decât este nevoie. Nu ne dorim sub nicio formă să încărcăm tenul cu machiaj, ci doar să ascundem micile imperfecțiuni pentru a obține un aspect fresh. Aplică puțin câte puțin și fixează cu un strop de pudră translucidă. Cu cât avem straturi mai subțiri de produs, cu atât machiajul va fi mai rezistent. Nu uita să aplici anticearcănul și în colțul intern al ochilor, până la arcadă. Există acea zonă restrânsă din lateralele nasului în care se formează o mică umbră, pe care, deobicei, uităm să o iluminăm, însă acest pas va face diferența.

Ține minte că nu există un produs universal potrivit, trebuie să testezi întotdeauna și să cauți ceea ce se potrivește nevoilor și preferințelor tale.

Foto sus: Claudia Neacșu