Cum a fost la MATERIA, primul târg contemporan de design în piele

materia targ de design in piele

Tu ai ajuns weekendul trecut la MATERIA? Noi da, și ne-a plăcut foarte mult!

Creat și susținut de Autor, MATERIA este primul târg contemporan de design în piele care își propune să devină în lumea creatorilor în piele ceea ce Autor este în bijuteria contemporană: o platformă dedicată designerilor și creatorilor care lucrează în piele sau au ca material principal de creație pielea.

MATERIA a început prin a încuraja tinerii absolvenți, oferind șansa unui proaspăt absolvent de a avea colecția expusă. Alexandru Floarea, absolvent al Universității de Artă din Iași, a primit premiul MATERIA în cadrul Festivalului Diploma, iar colecția lui vestimentară „Dni – powstania” a fost văzută de mii de vizitatori în cele două zile ale târgului.

45 de designeri și branduri românești au expus colecții capsulă și piese-statement create exclusiv pentru MATERIA, care au fost primite cu entuziasm de către miile de vizitatori în weekendul ce tocmai a trecut.

materia-lemnia

La prima ediție MATERIA, a avut loc o revelație in ambele sensuri: pe de o parte publicul a descoperit designeri pe care nu îi știa, fiind cucerit de creațiile acestora. Pe de altă parte, designerii și brandurile participante au trăit bucuria întâlnirii cu un public dornic să descopere și să achiziționeze design românesc de bună calitate. Acest lucru ne confirmă nevoia evenimentului pe piața din România și ne entuziasmează în a continua”, spune Dan Pierșinaru.

Pe lângă brandul Lemnia, votat la Premiul Publicului”, în topul preferințelor s-au numărat și designerii Otilia Flonta, Mihaela Glăvan, Luwa, Simina Filat și Bogdan Deliu, fiind cei mai votați de către vizitatori.

Prin tematică, organizare și selecția de designeri, MATERIA este un eveniment aparte și ne bucurăm că am participat chiar de la prima ediție. În plus, faptul că vizitatorii ne-au apreciat creațiile și am primit premiul publicului este probabil cea mai frumoasă răsplată pentru munca noastră și le mulțumim.”, a spus Răzvan Chelu, fondatorul brandului Lemnia.

Absolvent al Facultății de Arhitectură, Răzvan a pornit într-o aventură în lumea designului alături de tatăl său, Florin, în 2014. Am îmbinat pasiunea mea pentru design și dragostea lui față de arta prelucrării lemnului pentru a crea genți unice, surprinzătoare, care spun povești despre rătăcirea prin lume, precum și despre întoarcerea la esența unor tradiții românești uitate”, povestește Răzvan. Astăzi, o geantă Lemnia este expusă la Muzeul Genților din Amsterdam, cel mai mare din lume, iar creațiile brandului pot fi găsite și în magazine din Paris, Londra și Rotterdam.

Următoarea ediție a târgului va avea loc în 2017.

Targul de design in piele MATERIA Photo Credits: Ionut Dobre

Foto: MATERIA